Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, İrtihalinin 78. Yılında Anıldı

10.11.2016

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, ebediyete irtihalinin 78. yıldönümünde Üniversitemizde düzenlenen programla anıldı.

10 Kasım ATATÜRK’ü anma programı Üniversitemiz Atatürk Anıtına saat 09.05 geçe çelenk sunma ile başladı. Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Seyit TEMİR, Prof. Hasan SOLMAZ, Prof. Dr. Ali AYDIN ve Genel Sekreter Doç. Dr. Mehmet KAYGUSUZOĞLU ile akademik ve idari personelimizin katıldığı törende, saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü anma etkinlikleri daha sonra Üniversitemiz Rektörlük Konferans Salonu’ndaki programla devam etti. Programa Adıyaman Valisi Abdullah ERİN, Belediye Başkan Vekili Av. Hasan DEMİR, Garnizon Komutanı  Albay Davut KULALAR, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih KARABACAK, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mehmet YENER, İdare Mahkemesi Başkanı Alper ERGÜDER, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, akademik ve idari personel, subay-astsubaylar, sivil toplum ve siyasi parti temsilcileri, kanaat önderleri ile öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda Üniversitemiz Atatürk İlkeleri ve İnkılapları Tarihi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nevzat ARTUÇ günün mana ve önemi hakkında yaptığı konuşmasında 10 Kasım’da ağlamak yerine Atatürk’ün kurduğu cumhuriyeti daha iyi anlamaya çalışmamız gerektiğini söyledi.  Yrd. Doç. Dr. ARTUÇ şöyle konuştu: “Her 10 Kasım ağlamak yerine Atatürk’ü ve kurduğu cumhuriyeti daha iyi anlamaya çalışmaya gayret göstermeliyiz. 93. Yaşını dolduran Türkiye Cumhuriyeti, eğitimde, sağlıkta, sanayide çağdaşlaşma yolunda emin adımlarla yoluna devam etmektedir. Yıllar öncesinden hayal gibi görünen muasır medeniyet seviyesine ulaşmak fikri artık an meselesi olmuştur. Ortadoğu, Balkanlar, Kafkasya ve Orta Asya’da Türkiye örnek ve model ülke olmuştur. Hele son zamanlarda Mısır, Suriye, Irak, Libya, Tunus ve Filistin olmak üzere, Ortadoğu coğrafyasında yaşanan emperyalist çekişmeler, kargaşalar, terör faaliyetleri ve insanlık dramları dikkate alındığında cumhuriyetimizin ne denli büyük önem arz ettiğini ve Atatürk’ün ne kadar ileri görüşlü bir devlet adamı olduğu gerçeği açıkça görülmektedir.

Cumhuriyetimizin bu denli hızlı büyümesine karşı gerek iç ve gerekse dış mihraklar tarafından alçakça saldırılar düzenlenmiştir. İşte 15 Temmuz 2016’da vuku bulan haince ve insanlık dışı darbe teşebbüsü bu minvaldedir. Ancak aziz milletimiz atasının armağanı olan cumhuriyetine sahip çıkmış, tarihte eşine az rastlanır bir kahramanlık öyküsüyle hainlere fırsat vermemiştir. Bu vesile ile kahraman şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Gazilerimize en derin saygılarımı iletiyorum.”

Daha sonra Devlet Konservatuarı Yrd. Doç. Dr. Ercan BAŞ yönetimindeki Üniversitemiz Devlet Konservatuarı orkestra ve korosu tarafından verilen oratoryom sunumuyla program sona erdi.