Fen Edebiyat Fakültesi Bilim ve Sanat Platformunun Açılış Programı Yapıldı

16.10.2017

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Bilim ve Sanat Platformu yeni eğitim-öğretim yılının ilk etkinliğini açılış programıyla gerçekleştirdi.

Merkezi Derslikler Binası B2 Konferans Salonunda gerçekleştirilen açılış programına Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyit TEMİR, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Halil TUĞLUK, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Muhammet ALAGÖZ, Üniversitemiz akademik ve idari çalışanları ile öğrenciler katıldılar.

Koordinatör Yrd. Doç. Dr. İNAN: "Akademik Değerlerin Yanında Sosyal ve Kültürel Değerleri de Aşılıyoruz"

Tanıtım sunumu ile başlayan etkinlikte konuşan Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Platform Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Ebubekir İNAN, yeni kurulan Fen Edebiyat Fakültesi Bilim ve Sanat Platformunun amacının öğrencilere akademik değerlerin yanı sıra sosyal ve kültürel anlamda da eğiterek, çevreye uyum sağlamalarına yardımcı olmak olduğunu belirterek, "Bilgi burada, sanat burada ve gençlik burada sloganlarıyla gençlerimizin yeteneklerini sergileyebilecekleri bir platform oluşturmak istedik. Bu kapsamda popüler seminerler, eğitimler ve sosyal etkinlik faaliyetlerimiz olacaktır." dedi.

Dekan Prof. Dr. TUĞLUK: "Gelecekte Sorumluluk Üstlenecek Bireyler Yetiştirmek İstiyoruz"

Etkinlikte taktim konuşmasını gerçekleştiren Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Halil TUĞLUK, Fen Edebiyat Fakültesi Bilim ve Sanat Platformunun akademik çalışmaların bir parçası olduğunu belirterek "Sevgili evlatlarımız; sizler bizlere önce Allah’ın sonra da ailelerinizin ve devletimizin birer emanetisiniz. Bizim amacımız gelecekte sorumluluklar üstlenebilecek bireyler yetiştirmektir. Bu bağlamda küçük bir aile konumunda olan Fen Edebiyat Fakültesi sosyal ve kültürel sorumluluklarını yerine getirmek adına çeşitli projeler ve etkinliklere imza atacağız. Bu platform öğrencilerimizin kendilerini ifade edecekleri bir alan olacaktır. Üniversitemiz Rektörü Sayın Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ hocamızın da sonu gelmez destekleriyle inşallah çok önemli çalışmalar yaptık ve yapmaya devam edeceğiz." dedi.

Rektör Prof. Dr. GÖNÜLLÜ: "Eğitim Sevgi İle Olur"

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ etkinlikte yaptığı konuşmasında sevgi konusuna değinerek “Mevlana gibi olun. toplayıp dağıtmasını, başkasına vermesini öğrenin. Eğitim sevgi ile olur” dedi. Rektör Prof. Dr. GÖNÜLLÜ; "Ben burada sevgi ve muhabbet gördüm. Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Bilim ve Sanat Platformunun fakültemize faydalı olacağına inanıyorum. Bizim işimiz eğitim, araştırma. Hep bunun için çalışıyoruz. Bunu birlik ve beraberlik içerisinde yapacağız. Sevgi ve muhabbet ile yapacağız. Çünkü eğitim sevgi ile olur, sevgi verebilecek hocalarla olur. Mukavim, güçlü, dayanıklı hocalar gerekiyor. Öğrenciyi kucaklamakla olacak. Mevlana gibi toplayıp vermeyi, dağıtmayı seven insanlar olacağız. Ben bu güzel birlikteliği gördüğüm için çok mutlu oldum. Evlatlarımızın bu güzel platformda olması çok sevindirici. İnşallah bu sevgi ağacını birlikte büyüteceğiz. Allah muvaffak etsin." diye konuştu.

Platformun İlk Etkinliğinde Dr. AKBUDAK, Grafen'i Anlattı

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Bilim ve Sanat Platformunun ilk etkinliğinde Fizik Bölümü Araştırma Görevlisi Dr. Salik AKBUDAK dinleyicilere "Grafen" maddesini anlattı.

Grafen maddesinin ne olduğu, kullanım alanları ve insanlığa katkılarına dair açıklamalarda bulunan Dr. AKBUDAK; “Grafen, karbon atomlarının bal peteği görünümündeki iki boyuta yakın bir düzenleniş biçiminden başka bir şey değildir. Bilindiği gibi; kömür, grafit ve elmas gibi malzemeler de karbon atomlarının farklı sıralanışı yada allatroplarıdır. Bu önemli keşfi bilim insanları Andre Geim ve Konstantin Novoselov yapmış olup bu keşifleri onlara 2010 yılında Nobel Fizik Ödülü getirmiştir. Grafenin iki boyutlu bir malzeme olması nedeniyle ona oldukça şaşırtıcı bir takım özellikler kazandırdığı düşünülmektedir." dedi.

Bilinen En İnce, Esnek, Dayanıklı ve Hafif Malzeme

"Bal peteği formundaki dizilim sayesinde elektrik akımı çok hızlı bir şekilde akmaktadır" diyen Dr. AKBUDAK; "Grafenin elektrik iletkenliği çok yüksektir. Nano boyutlarda böylesi bir elektrik iletimi, süper küçük bilgisayarlar, elektronik devre ve transistörlere kapı aralamaktadır.  Bu kadar küçük boyutlarda sahip olduğu bir diğer üstün özellik ise güçlü ve şeffaf olmasıdır. Bilinen en ince, esnek, dayanıklı ve hafif malzeme olan Grafen o kadar sağlamdır ki, çelikten ortalama 200 kat daha dayanıklıdır." dedi.

Türkü Dinletisi Büyük Alkış Topladı

Açılış programının sonunda Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi öğrencileri tarafından Türkü dinletisi gerçekleştirildi. Öğrencilerden Osman ASLAN, Vedat ÇETİNKAYA, Ebru KARADENİZ, Engin BEKTAŞ ve platform korosu söyledikleri birbirinden güzel Türkülerle misafirlere güzel anlar yaşattılar.