Adıyamanlı Bal Üreticilerinden Üniversitemize Teşekkür

3.10.2017

Adıyaman Arı Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet ÖZTÜRK ve beraberindeki heyet Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ’yü makamında ziyaret etti.

Bal konusunda Üniversitemiz tarafından verilen akademik destekten dolayı minnettar olduklarını dile getiren Başkan ÖZTÜRK ve bal üreticileri, emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı ÖZTÜRK:

"İlk Defa Akademik Anlamda Bir Destek Aldık, Minnettarız"

Yıl içerisinde gerçekleştirilen Arıcılık Çalıştayı ve Üniversitemiz bünyesinde bulunan Merkezi Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin bal analizleri konusunda göstermiş olduğu hassasiyete ve katkıya değinen Başkan ÖZTÜRK özellikle çalıştayın ardından bal üretiminde gözle görülür bir artış olduğunun altını çizdi.

Başkan ÖZTÜRK: "Adıyaman Üniversitesi Merkezi Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezinde bölgemizde üretilen balların analizleri teknolojik ortamda ve bilimsel verilere uygun bir şekilde alanındaki uzmanlar tarafından yaparken, yıl içerisinde Üniversitemiz tarafından organize edilen arıcılık Çalıştayı bizlerin ufkunu genişletmiştir. Bu güne kadar doğru bildiğimiz yanlışları fark ettik.  Alanında  uzman hocalarımızı çalıştayda dinledikten sonra uygulamaya geçip bal üretimimizi arttırmış bulunuyoruz. Üniversitemizin istihdama ve üretime bu denli katkı sunması bizleri ziyadesiyle memnun etmektedir. Başta Adıyaman Üniversitemizin kıymetli Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz." dedi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. GÖNÜLLÜ:

"Üreticimize Katkımız Artarak Devam Edecektir"

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ, ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, birçok konuda olduğu gibi bal konusunda da Adıyamanlı üreticilere katkı sunmaya devam edeceklerini belirtti.

Rektör Prof. Dr. GÖNÜLLÜ: “Akademisyenlerimizle, alanında uzman arkadaşlarımızla bal üreticilerimizin yanında olduğumuzu belirtmek isterim. Gelişime, üretime az da olsa katkı sunabiliyorsak ne mutlu bizlere. İlimizin havası, suyu, toprağı temiz, güvenilir ve zehir muhteva etmemektedir. Zaten temiz bir bal için her şey mevcut. Üreticilerimizin de işlerini itina ile yaptıklarını düşünüyorum. Üniversitemiz Merkezi Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezinde bilindiği üzere bal üzerinde 17 farklı analiz yapılabiliyor. Üreticilerimiz buradaki hizmetten de faydalanabiliyorlar. Biz de Adıyamanın Üniversitesi ADYÜ olarak gerek yöre üreticilerimize, gerek ilimiz Adıyaman'a ve gerekse de ülkemize faydalı olmak adına elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Ziyaretin ardından Adıyaman Arı Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet ÖZTÜRK ve beraberindeki heyet ADYÜ FM'de canlı olarak yayınlanan ve Adıyaman'da bal üretiminin konu edinildiği "Hakan Çalışkan ile 25. Kare" programına katıldılar.

Görünütülenme Sayısı: 465