CULTOUR Adıyaman Ören Yerleri Tanıtım Filmi

Koordinatörlüğünü Adıyaman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün yaptığı, Adıyaman Üniversitesi ve İspanya Blue Beehive Eğitim ve Kültür Derneği ortaklığı ile yürütülen “Kültürel Faaliyetlerde Göçmenler, Mirasın Korunması ve Turizmin Teşvik Edilmesi (CULTOUR)” Erasmus+ KA210 YOU projesi kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlenmiştir. 
Projenin son çıktısı olan CULTOUR Adıyaman tanıtım filmi, Adıyaman Üniversitesi mensuplarınca hazırlanıp tamamlanmıştır. Tanıtım filminde Adıyaman’a ait 11 ören yeri tanıtılmıştır. Film, görsel ve metinsel öykülemelerle zenginleştirilmiştir. Adıyaman’ın tanıtımına önemli katkı sağlayacak bu film, projenin web sayfası olan www.migrantcultouractivities.com adresine eklenerek evrensel olarak erişime sunulacaktır. 
Belgesel filmin tanıtımı 17 Nisan 2024 tarihinde Eğitim Fakültesi M. Vehbi Koç Konferans Salonunda CULTOUR kapanış konferansı ile gerçekleştirilmiştir. Yapımını üniversitemizin üstlendiği filmin yönetmenliği, kurgu ve montajı Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünde görevli Öğr. Gör. Büşra Kuruçay; görüntü yönetmenliği, kamera ve drone çekimleri Ömer Faruk Gözleyici; metin yazarlığı Dr. Öğr. Üyesi Fadime Tikbaş Apak, İngilizce çevirisi Öğr. Gör. Fatma Aslan Uçar, seslendirmesi ise ADYÜ FM koordinatörü Hakan Çalışkan tarafından yapılmıştır. 

Video için linke tıklayınız https://www.youtube.com/watch?v=bJRs0csysFY

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.