ADYÜ Senatosundan “Uzaktan Eğitim” Kararı

Adıyaman Üniversitesi Senatosu, 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı bahar yarıyılının uzaktan eğitim şeklinde devam etmesi kararı aldı.
Kararın, ulusal ve bölgesel pandemi şartları göz önünde bulundurulup, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığının “Küresel Salgında Yeni Normalleşme Süreci” rehberi doğrultusunda alındığı bildirildi.
Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut, arzu edilen yüz yüze eğitim modeline devam edememenin üzüntüsü içerisinde olduklarını belirterek, “Koronavirüs (COVID-19) salgını nedeniyle Üniversitemiz 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı bahar yarıyılının planlanması ile ilgili konu görüşüldü. Yapılan görüşmelerden sonra; ulusal ve bölgesel pandemi şartları göz önünde bulundurularak hem öğrencilerimizin hem de çalışanlarımızın sağlıkları göz önünde bulundurularak eğitimlerin online şekilde devam etmesine karar verdik. Öğrencilerimize yüz yüze eğitim vermeyi bizler de çok istiyoruz, fakat içerisinde bulunduğumuz sağlık koşulları buna müsaade etmedi. Sağlık Bakanlığımızın başarıyla yürütmüş olduğu aşılama çalışmalarının belli bir seviyeye ulaşması ile birlikte hayalini kurduğumuz yüz yüze eğitimin yeniden başlaması en büyük temennimiz... Uzaktan eğitim noktasında ülkemizin en başarılı üniversitelerinden biriyiz. Herhangi bir altyapı sorunu yaşamadan eğitim-öğretime devam ediyoruz. Sevgili öğrencilerimizin ve çalışanlarımızın sağlığı önceliğimiz olmaya devam edecek. Bu kararın öğrencilerimize ve çalışanlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum.”dedi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.