Yükseköğretim Kalite Kurulu Kurumsal Dış Değerlendirme Takımı Üniversitemizi Ziyaret Etti

5.12.2017

Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından yürütülen Kurumsal Dış Değerlendirme Programı kapsamında Kurumsal Geri Bildirim Raporunun hazırlanması amacıyla Kurumsal Dış Değerlendirme Takımı Üniversitemizi ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Yükseköğretim Kalite Kurulu Kurumsal Dış Değerlendirme Takımı, Üniversitemiz Senatosu, Üniversitemiz Kalite Kurulu, Enstitü, Fakülte, Yüksekokul ve Daire Başkanlıklarını ziyaret ederek çalışmalar hakkında geniş çaplı bilgiler alırken ziyaret kapsamında Üniversitemizde eğitim-öğretim gören öğrencilerin de görüşleri alındı.

Yükseköğretim Kalite Kurulu Kurumsal Dış Değerlendirme Takımının Üniversitemizi ziyareti ile ilgili açıklama yapan Üniversitemiz Kalite Kurulu Başkanı Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali AYDIN, üniversite olarak bu güne kadar yapılan çalışmalarda büyük titizlik gösterdiklerini ve bu ziyaret ile de meyvelerini toplayacaklarına inandıklarını belirtti.

Prof. Dr. AYDIN; "Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından kurularak 2015 yılında hayata geçirilen Yükseköğretim Kalite Kurulu, Kurumsal Dış Değerlendirme Takımları ile geçen yıldan itibaren Üniversiteleri ziyaret ederek Kurumsal Geri Bildirim Raporları hazırlamaya başladı. Bu kapsamda, Kurumsal Dış Değerlendirme Takımı Üniversitemizde bir ay kadar önce ön değerlendirme ziyareti gerçekleştirdi. Şimdi ise 4 günlük bir durum değerlendirmesi ziyareti gerçekleştiriliyor. Ziyaretin ardından ise Üniversitemiz Kurumsal Geri Bildirim Raporu hazırlanacak. Bizler Üniversitemizdeki tüm iş ve işlemlerde kaliteyi ön planda tutmaktayız. Bu bağlamda Üniversitemizin davetiyle gelip yapmış olduğumuz iş ve işlemleri dışarıdan bir gözle gözlemleyen Yükseköğretim Kalite Kurulu Kurumsal Dış Değerlendirme Takımına teşekkür ediyoruz." dedi.