Üniversitemizden Mars, Jüpiter ve Satürn Gözlendi

31.5.2016

Üniversitemiz Merkezi Araştırma Laboratuvarı Araştırma Merkezi Gözlemevi’nde “Gökyüzü Gözlem Şenliği” düzenlendi.

Şenliğe Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan SOLMAZ, akademik ve idari çalışanlar ile öğrenciler katıldı.

Şenliğe katılanlar bölgenin en büyük teleskopu ADYU 60 teleskopundan Mars, Jüpiter ve Satürn’ü gözlemledi. Ardından Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Eda SONBAŞ bir sunum yaparak Araştırma Merkezi Gözlemevi, ADYU 60 teleskopu, gökyüzünden alınan görüntüler ve yapılan araştırmalar hakkında bilgi verdi.

Yapılan gözlem ve şenliğin ardından kısa bir değerlendirme yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ 7/24 çalışan bir Üniversite hayal ettiklerini ifade ederek akşam vaktinde böyle bir gözlem şenliği düzenlenmesinin ve katılımın olmasının bu hayale yaklaştıklarının bir göstergesi olduğunu kaydetti. Bu imkânların Üniversitemize getirildiğini, gözlemevinin kurulduğunu belirten Prof. Dr. GÖNÜLLÜ, bölgemizdeki ve üniversitemizdeki bilim insanlarına seslenerek bilim insanlarından gözlemevinde araştırma ve bilimsel yayınlar yapmalarını beklediklerini kaydetti. Gökyüzünü seyretmenin bir terapi olduğunu vurgulayan Prof. Dr. GÖNÜLLÜ katılımcılara ve gözlemevinde çalışma yapan bilim insanlarına teşekkür etti.