Üniversitemizde “Görelim Mevla’m Neyler” Adlı Tiyatro Oyunu Sahnelendi

6.12.2017

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Bilim ve Sanat Platformu tarafından “Görelim Mevla’m Neyler” adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

Üniversitemiz Merkez Külliyesi Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleştirilen tiyatro oyununda, Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Halil TUĞLUK, Dekan Yardımcıları, Üniversitemiz akademik ve idari çalışanları ile öğrenciler hazır bulundular.

Senaryosunu Üniversitemiz öğrencisi İbrahim DAŞKIN’ın yazdığı, yönetmenliğini ise Okt. Alime EVCİ’nin yaptığı “başarı” temalı oyun izleyenler tarafından büyük beğeni topladı.

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. TUĞLUK, tiyatroda emeği geçen öğrencilerine teşekkür ederek, bu tür etkinliklerin devam etmesi gerektiğini söyledi. Prof. Dr. TUĞLUK “Dayanışması olmayan, birbirine karşı sorumluluğunu bilmeyen insanlar toplum değil, bir yığındır. Kültürel gelişmeyi sağlayan gizli güçlerden biri de tiyatrodur; öyle ki sanatsal yaratıyı en etkin biçimde topluma aktaran bir araç durumundadır. Tiyatro uyarı görevini yaptığı kadar, toplumu ortak komplekslerinden arındırır, onlara gerçek düşünce erkini, özgürlüğünü sağlar. Bu nedenle bu tür faaliyetlerin Üniversitemizde artarak devam etmesi gerektiğini düşünüyorum.” dedi.