Üniversitemiz Yine Bir İlke İmza Attı

5.12.2017

Gerek eğitim öğretim, gerekse de bilimsel ve akademik çalışmalarla adından sıkça söz ettirerek Türkiye’de sayılı üniversiteler arasına girmeyi başaran Üniversitemiz, sosyal alandaki çalışmalar ve projeleriyle de kamuoyunun takdirini kazanıyor.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ’nün talimatı doğrultusunda hayata geçirilen proje kapsamında, Üniversitemizi ziyaret eden misafirlere maddi külfet oluşturacak hediyeler yerine, manevi değeri yüksek olan misafirin kendi adına dikilmiş bir fidan sertifikası takdim edilmeye başlandı.

Proje kapsamında Üniversitemiz Yapı İşleri Daire Başkanlığı bünyesindeki Park ve Bahçeler Birimi Serasında hazır bulunan ve gerekli görüldüğü takdirde Üniversitemiz Külliyelerindeki muhtelif alanlara dikimi gerçekleştirilen fidanlar, hem Üniversitemize yeşil bir görüntü kazandırıyor hem de misafirlerimiz açısından güzel bir sürpriz teşkil ediyor.

"Kıyamet Kopmaya Yakınken Elinizde Bir Ağaç Fidanı Varsa Ve Onu Dikmeye Vakit Bulabilirseniz Onu Dikin"

Projeyle ilgili konuşan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ, bu uygulamanın örnek teşkil etmesi temennisinde bulunarak "Üniversitemize konferans, seminer, eğitim, panel, konser ve ziyaret amacıyla gelen misafirlerimize devlete maddi külfet oluşturacak hediyeler yerine manevi değeri yüksek olan misafirimiz adına dikilmiş bir fidanın sertifikasını veriyoruz. Hem bizim açımızdan hem de misafirlerimiz açısından güzel bir hediye oluyor. Bu vesileyle 'Kıyamet kopmaya yakınken elinizde bir ağaç fidanı varsa ve onu dikmeye vakit bulabilirseniz onu dikin' ve 'Kim bir ağaç dikerse onun için ağaçtan hâsıl olan ürün kadar Allah sevap yazar' hadislerinin ışığında üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. İnşallah örnek bir uygulama olur." dedi.