Üniversitemiz Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. AĞIR'ın Buluşu Patent Aldı

14.6.2018

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. İsmail AĞIR’ın bulduğu protez sistemi Türk Patent Enstitüsünce onaylandı.

Tasarlanan ve patenti alınan buluşun el bilek artrodezi için kullanılan el bilek volarinden uygulanan bir plak sistemi olduğu bildirilirken, özellikle el bilek kırıklarında üstün verim elde edilebileceği bildirildi.

Buluşunun patentini alan Doç. Doç. Dr. İsmail AĞIR, “Bu buluş el bilek artrodezi için kullanılan el bilek volarinden uygulanan bir plak sistemidir. El bilek kırıkları veya başka bir dejeneratif duruma bağlı el bilekte oluşan ağrılı artrit durumlarında el bileğinin de ağrıyı giderme amacıyla eklemi sabitleme olarak bilinen artrodez yapılır. Bu sistem el bileğini artrodez durumu sağlanana kadar sabitleyecek stabil bir sistem olacaktır. Dorsalden uygulanan sistemlerden farklı olarak volarden uygulandığı için ameliyat sonrası implant rahatsızlığı azaltılmış olacaktır” dedi.

Buluşlarının hastalar için büyük kolaylık sağlayacağını ifade eden Doç. Doç. Dr. AĞIR, her türlü çalışmalarında kendilerine verdiği destekten dolayı Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ’ye teşekkür etti.