Üniversitemiz Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Yeni Binasında Eğitime Başladı

5.3.2018

Üniversitemiz Merkez Külliyesi içerisindeki 'Teknik Yerleşke' alanında Mühendislik Fakültesi binası karşısına inşa edilen Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu bina inşaatı tamamlanarak hizmet vermeye başladı.

Yeni binasında 14 bin 393 metrekare kapalı alana sahip Üniversitemiz Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu böylece gerek fiziki gerekse de donanım anlamında Türkiye’nin sayılı okulları arasında yerini aldı. Bünyesinde 38 derslik, 9 atölye, 10 laboratuvar, 22 akademik personel odası ve 30 araçlık otopark yer alan Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu yeni binası teorik eğitimin yanında pratik eğitimin de ön plana çıkmasına vesile oluyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ; "Türkiye’de örnek teşkil edecek olan bir Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu binası inşa ettik." dedi. Prof. Dr. GÖNÜLLÜ; "Mesleki eğitime önem veren ve geleceğin kalifiye insan gücünü yetiştiren Üniversitemiz, yaptığı Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu binası ile birlikte Türkiye’de yer alan üniversiteler arasında öne çıkacaktır." dedi.

Yapılan bu yatırımla önümüzdeki yıllarda Türkiye’nin en kaliteli meslekî eğitimini vermeyi hedeflediklerini belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. GÖNÜLLÜ; "Yeni Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu binamızın Türkiye’de eşi benzeri yok diyebiliriz. En ince ayrıntısına kadar düşünülüp tasarlanan binamızda geleceğin kalifiye teknik elemanlarını yetiştireceğiz inşallah. Dersliklerinden Akademisyen odalarına, kantininden atölyeleri ve otoparkına kadar özenle inşa edilen binamız hizmet vermeye başladı. Yeni bir binaya daha sahip olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Allah bu binada güzel hizmetler vermeyi nasip etsin." dedi.