Üniversitemiz Sürekli Eğitim Merkezi (ADYÜSEM) Halk Eğitim Merkezi Gibi Çalışıyor

8.11.2017

Üniversitemiz Sürekli Eğitim Merkezi (ADYÜSEM); kamu kurumları ve STK’lar ile yapacağı işbirlikleri kapsamında ilimizde ihtiyaç duyulan çeşitli iş kollarına kalifiye eleman yetiştirmek amacıyla eğitim programları düzenlemeye devam ediyor.

Önceki yıllarda çeşitli alanlarda kurslar düzenleyen ADYÜSEM, 2017-2018 eğitim-öğretim yılında da Üniversitemiz akademik ve idari çalışanların yanı sıra, öğrenciler ve halkın da katılabileceği 24 farklı alanda kurs verecek.

Bu güne kadar; Diksiyon ve Etkili İletişim, Drama ve Tiyatro Eğitmenliği, Aile Danışmanlığı, Hızlı Okuma ve Anlama Teknikleri, İlköğretim ve Ortaöğretim Matematik Öğretmenliği Alan Yeterlilik Kursu, Eğiticilerin Eğitimi Kursu, Hasta Kayıt ve Kabul İşlemleri ile YDS'ye Hazırlık ve Soru Çözme Kursu veren ADYÜSEM; yeni eğitim-öğretim yılında yeterli katılımcı olması hâlinde Sertifikalı Etkili İletişim ve Diksiyon Kursu, Sertifikalı Akupunktur Eğitimi, Yabancılara Türkçe Öğretimi, YDS İngilizce ve Fransızca Kursu, Genel İngilizce ve Fransızca Kursu, PTE İngilizce Eğitimi, Erasmus İngilizce Eğitimi, Çocuklara Yönelik İngilizce Eğitimi, Temel Yangın Eğitimi, Sertifikalı İş Yeri Hekimliği Eğitimi, Sertifikalı Diğer Sağlık Personeli Eğitimi, Sağlık Personelinde İletişim ve Etik Eğitimi, Sosyal Medya Okuryazarlığı Eğitimi, Sertifikalı Kamu İhale Mevzuatı Eğitimi, Eğitim Bilimlerinde SPSS Eğitimi, Sağlık Çalışanları İçin SPSS Eğitimi, Öğrenci Koçluğu Eğitimi, Uygulamalı Bilimsel Makale Hazırlama Eğitimi, Proje Hazırlama ve Yönetimi Eğitimi, STK Liderleri Eğitimi, STK Çalışanı Eğitimi, Sosyal Projeler ve STK Yönetimi Eğitimi, Uzlaştırmacılık Eğitimi ve Aile Arabuluculuğu Eğitimi verecek.

ADYÜSEM Müdürü Doç. Dr. Ahmet AKKAYA: "Ekonomik ve Kültürel Yapıya Katkı Sağlamak Hedefindeyiz"

ADYÜSEM olarak kültürel ve ekonomik yapıya katkı sağlamayı hedeflediklerini belirten ADYÜSEM Müdürü Doç. Dr. Ahmet AKKAYA; Merkezin, sosyal sorumluluğun gereklerini yerine getirmek, toplumun her kesimi için daha kaliteli bir yaşam ve daha iyi bir sosyal çevre sağlanmasına katkıda bulunmak, ekonomik ve kültürel yapıya katkı sağlamak ve yaşam boyu eğitim düşüncesini hayata geçirmek amacıyla kurulduğunu belirterek, bu kapsamda ihtiyaç duyulan alanlarda çeşitli eğitim programları ve kurslar düzenlediklerini söyledi. Doç. Dr. AKKAYA, yaşam boyu eğitimin sürdürülmesi hedefiyle düzenlenen kurslara ve eğitim programlarına katılmak isteyenlerin Üniversitemiz internet sitesi ve ADYÜSEM'in http://sem.adiyaman.edu.tr/ adresindeki sayfasından kurslar hakkında daha ayrıntılı bilgiye ulaşabileceklerini söyledi.