Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Yeni Kantin ve Yemekhane Binası Hizmete Açıldı

27.12.2017

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi yanına inşa edilen yeni kantin ve yemekhane binası Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ'nün öğle yemeği katılımıyla hizmete açıldı.

Yeni binasına taşınan Mühendislik Fakültesi Yemekhanesinin ilk hizmet gününde öğrencileri yemekte yalnız bırakmayan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ’ye Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Seyit TEMİR, Prof. Dr. Hasan SOLMAZ ve Prof. Dr. Ali AYDIN ile Genel Sekreter Doç. Dr. Mehmet KAYGUSUZOĞLU eşlik etti.

Daha önce Mühendislik Fakültesi bodrum katında hizmet vermekte olan yemekhane ile giriş katında kısıtlı oturma alanı ile hizmet vermekte olan kantin, 120 kişinin aynı anda yemek yiyebildiği 230 metrekaresi yemekhane alanı ve 173 metrekaresi ise kantin alanı olmak üzere mutfak, tuvalet ve depo alanları ile birlikte toplam 538 metrekare kapalı alana sahip yeni binasında daha geniş ve ferah bir ortamda Mühendislik Fakültesi ve Sağlık Yüksekokulu ile hemen karşısındaki binaya taşınacak olan Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencileri ve çalışanlarına hizmet vermeye devam edecek.

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi yeni kantin ve yemekhane binası ile ilgili konuşan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ, hizmetin Üniversitemiz ailesine hayırlı olmasını dileyerek "Üniversitemizde her şey öncelikli olarak öğrencilerimiz yani evlatlarımız için. Yeni Mühendislik Fakültesi binasını inşa edince öğrencilerimiz merkezi yemekhaneye gidip gelirken vakit kaybı yaşayıp derslerinden geri kalmasınlar diye hemen kantin ve yemekhane binasını da planlamış ve projelendirmiştik. İnşaa bitinceye kadar da geçici olarak bodrum katındaki alanı yemekhane, giriş katındaki küçük bir alanı da kantin olarak kullanmaya başlamıştık. Bugün artık her ikisi de müstakil olarak daha geniş ve ferah bir ortamda yeni binalarında hizmet vermeye başlamış bulunuyorlar. Yeni binanın hayırlı olmasını dilerken yemekhaneden boşalan alanın da Mühendislik Fakültesi ve Sağlık Yüksekokulu için mesleki kütüphane olarak kullanılacağının müjdesini vermek istiyorum." dedi.