Üniversitemiz Eczacılık Fakültesinde Önlük Giyme Heyecanı

2.3.2018

Üniversitemiz Eczacılık Fakültesi 1. sınıf öğrencilerine yönelik önlük giyme töreni düzenlendi.

Üniversitemiz Merkezi Derslikler Binası Yunus Emre Konferans Salonunda düzenlenen önlük giyme töreni ile Üniversitemiz Eczacılık Fakültesi 1. sınıftaki 68 öğrenciye mesleğe girişin ilk adımı olarak önlük giydirildi.

Törende Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Seyit TEMİR ve Prof. Dr. Hasan SOLMAZ, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İdris TÜREL, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Halil TUĞLUK, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamdi GÜNDOĞAR, Adıyaman Eczacılar Odasına bağlı üyeler, Üniversitemiz akademik ve idari çalışanları ile öğrenciler ve aileleri hazır bulundu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende günün anlam ve önemine dair açılış konuşmasını Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İdris TÜREL yaparak fakültenin kuruluş aşaması ve akademik yapısı ile ilgili bilgiler verdi. Dekan Prof. Dr. TÜREL; "Tüm öğrencilerimize hayat boyu başarılar diliyorum. Sizleri Üniversitemizde 5 yıl ağırlayacağız. Buradan en donanımlı şekilde ayrılmanızı temenni ediyorum." dedi.

Rektör Prof. Dr. GÖNÜLLÜ: "Öğrencilerimiz Ahilik Ahlakıyla Yetişmeli"

Önlük giyme töreninde konuşan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ, giydirilen önlüğün ahilikteki kuşak bağlama ile bağdaştığını belirterek ahilik ahlakıyla yetişen bir gençlik hayal ettiğinin altını çizdi. Ahlak ve ehliyete büyük önem verilmesi gerektiğini söyleyen Prof. Dr. GÖNÜLLÜ; "Ahilik kardeşliktir. Birlikte yaşama ve hayatı paylaşmadır. Burada büyük büyüklüğünü, küçük de küçüklüğünü bilir. Çıktığınız bu yolda kalıcı eserler bırakmak ve gelişmek sizlerin elinde. Her zaman doğru, düzenli ve muntazam olun. Ahilik bunu ister. Şimdiki akademik düzene çok benzer. Sizler akademik kademenin başındasınız. Sizden önce gidenler ve sonra gelecek olanlar olacaktır. Önce gidenler kıdemlidir. Kıdeminizi bilin ve saygıyı elden bırakmayın. Saygının olmadığı toplumlar yıkılmaya mahkumdur. Başıbozuk toplumlarda birden fazla başlılık boy gösterir. Ben değil, biz olmalıyız. Bencil olmamalıyız. Bu nedenle önlük giyme büyük bir şanstır. Kendi nefsimiz neyse bize gelen de odur. Bu nedenle ahilik düzenini iyi anlamak gerekiyor. Sadece ahlâka değil, ehliyete de önem vereceğiz. İnsanoğlu kolaycıdır. Kolay bulduğu yerden akıp gitmek ister. Eğitmenler, hocalar ve sizler kolaycı olmamalısınız. Yol gösterici olmalısınız. Hepimiz zamana karşı sorumluyuz. Hayatımız, kalbimiz, nefesimiz, nefsimiz ve aklımız bizlere birer emanettir. Bizlerden sonrakilere güzel koşullar oluşturmak zorundayız. Bekleyen değil, düzeltmeye çalışan olacağız." diye konuştu.

"Devletimizin Vermiş Olduğu İmkânlar Sınırsız"

Devletimiz tarafından eğitim alanında verilen hizmetlerin sınırsız olduğunu ve bunun kıymetinin bilinmesi gerektiğini belirten Rektör Prof. Dr. GÖNÜLLÜ; "Adıyaman Üniversitesini kazanıp buraya gelmeniz büyük mutluluk. Milletin, devletin ve hükûmetimizin vermiş olduğu bu imkânları en güzel şekilde kullanıp emanete hıyanet etmeyeceğinize eminim. Erdemli insanlar gibi gelişmeye çalışın. Manzaraya değil, kendi güzelliğinize takılın. Öğrenmek için zorlayın. Mesleğin tamamı üniversitelerde öğrenilmez. Bu nedenle gelişin ve araştırın. Devletiniz, milletiniz ve aileniz için en iyisini yapmaya çalışın. Ben hepinizi Allah’a emanet ediyorum." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Üniversitemiz Eczacılık Fakültesinde eğitim görecek olan olan 68 öğrenciye önlükleri giydirilirken çiçek takdim edildi.