Üniversitemiz Beyin ve Sinir Cerrahisinde Adıyaman’da Bir İlke İmza Attı

12.2.2018

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı öğretim üyeleri tarafından Adıyaman'da ilk defa beyin tümörü olan bir hastanın ameliyatında yüksek teknoloji ürünü Noronavigasyon teknolojisi kullanılarak tümöre müdahale edildi.

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Necati ÜÇLER, Yrd. Doç. Dr. Cem YÜCETAŞ ve ekibi tarafından Adıyaman'da ilk defa Noronavigasyon teknolojisi kullanılarak hastaların beyninde bulunan küçük tümörler tespit edilip çıkartılmaya başlandı.

Operasyonun Adıyaman’da ilk defa Üniversitemizde gerçekleştirildiğini ve küçük beyin tümörlerinin rahatlıkla bulunarak alınabildiğini belirten Yrd. Doç. Dr. ÜÇLER; "Adıyaman’da ilk defa Üniversitemiz Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalında görevli ekibimiz, beyin tümörü olan bir hastanın ameliyatında yüksek teknoloji ürünü Noronavigasyon teknolojisi kullandı. Bu teknoloji sayesinde derin yerleşimli veya çok küçük boyutlardaki beyin tümörlerinin yerleri rahat bir şekilde tespit edildi. Normal beyin dokusuna benzeyen düşük dereceli tümörler ayırt edilip tamamen çıkartılabiliyor. Beyin pili yerleştirme uygulamalarındaki hesaplamalarda da kullanılan bu yüksek teknolojinin kliniğimize gelmesi sayesinde bu tarz cerrahi operasyonları kliniğimizde rahatlıkla yapabilmeye başladık." dedi.