Üniversitemiz Adıyaman'da İlk Defa Gastronomi Günü Düzenledi

13.4.2018

Üniversitemiz 5. Bilim, Kültür-Sanat ve Spor Etkinlikleri Haftası kapsamında Adıyaman'da ilk defa Üniversitemizde "Adıyaman Gastronomi Günü" düzenlendi.

Minyaman Çarşısı Seyir Terasında açılışı gerçekleştirilen etkinlikte Garnizon Komutanı Albay Davut KULALAR, Belediye Başkan Vekili Said KUTLU, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın DURMUŞ, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip GÜL, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali GÜR, Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Doğan KARACOŞKUN, SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner DAĞLI, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat ERMAN, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin ERKAN, Adıyaman İl Emniyet Müdürü Metin ALPER, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Adıyaman İl Müdürü Hacı DAŞTAN, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer ARIÖZ, Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Seyit TEMİR ve Prof. Dr. Hasan SOLMAZ, İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) Genel Sekreteri Dr. Burhan AKYILMAZ, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Hasan MARAL, STK Temsilcileri, Üniversitemiz akademik ve idari çalışanları ile öğrenciler hazır bulundu.

İlimizde ilk defa yapılan Adıyaman Gastronomi Günü, Üniversitemizin yanında Adıyaman Belediyesi ile Çiğ Köfteci Mehmet Usta, Çiğ Köfteci Sait Usta, Di Carne's, Hanımeli Sofrası, Hilton Garden Inn Adıyaman, OSDO, Özsüt Adıyaman, Rabat Resort Otel, White Star Otelin destek ve katkılarıyla düzenlendi.

Etkinlikte sponsor firmalar ve Üniversitemiz Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık programı öğrencilerinin açmış olduğu stantlarda birbirinden güzel yemek ve tatlılar görücüye çıktı. Stantlarda Adıyaman yöresine ait Sarma, Dolma, Pirinç Tavası, Kavurmalı Hıtap, Otlu Hıtap, Çökelekli Hıtap, Adıyaman Tavası, Yoğurtlu Çorba, İçli Köfte, Çiğ Köfte, Tene Helvası, Peynirli Helva, Şillik Tatlısı, Bulamaç Tatlısı, Cemile Tatlısı, Haside, Şekerli Katmer gibi daha birçok yiyecek sergilendi. Etkinliklerinde ayrıca bir de yöresel tatlı yarışması düzenlendi.

Prof. Dr. GÖNÜLLÜ: "Kültürümüzü Muhafaza Edip Gelecek Nesillere Taşımayı Hedefliyoruz"

Geniş bir katılımla gerçekleştirilen etkinliğin açılışında konuşan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ, etkinliklerin hayırlara vesile olmasını dileyerek "Her ilin kendine özgü güzellikleri vardır. Kendine özgü yemekleri ve lezzetleri vardır. Biz Adıyaman kültürünü ve mutfağını bugün burada sergilemek istedik. Amacımız kültürümüzü muhafaza ederek gelecek nesillere aktarmaktır. Üniversite olarak kurmuş olduğumuz uygulama ve araştırma merkezleri ile Adıyaman tarihini ve kültürünü araştırıyor ve gün yüzüne çıkarıyoruz. Bugün Adıyaman mutfağını icra eden birbirinden önemli ustalarımız hünerlerini sergiledi. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu geleneğin devam etmesini temenni ediyorum." dedi.

Belediye Başkan Vekili KUTLU: “Katılımcılarımızın Hepsi Birbirinden değerli”

Belediye Başkan Vekili Said KUTLU da konuşmasında birbirinden başarılı katılımcıların yer aldığı bir etkinlikte olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirirken: “ Bu güzel etkinliği tertip eden üniversitemize teşekkür ediyorum. Burada gerek esnafımız gerekse de evlatlarımızın, kardeşlerimizin yapmış olduğu yöresel yemekler var. Eminim ki hepsi birbirinden güzel olmuştur. İnşallah bu güzel etkinliklerin devamı gelir. Biz Adıyaman Belediyesi olarak bu tür etkinliklerin her zaman yanında ve destekçisi olacağız” dedi.

Dereceye Girenlere Ödülleri Verildi

Konuşmaların ardından jüriliğini Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Çiğdem SABBAĞ, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Selim SOMUNCU, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Dilek ÇANAKÇI, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümünden Öğr. Gör. Adem ÜZÜCÜ, Adıyaman Aşçılar ve Pastacılar Derneği (ADAPAD) Başkanı Sait ÖNDER, Başkan Yardımcısı Refik HARAS ve Hilton Garden Inn Adıyaman Aşçıbaşı Yusuf SEVER'in yaptığı yöresel tatlı yarışmasında dereceye girenlere ödülleri protokol tarafından verildi.

Yarışmada birinciliği Toprak Helva tatlısı ile yarışmaya katılan Revşen İLBAŞ, ikinciliği yine Topak Helvası tatlısıyla yarışmaya katılan Murat ERCEMAL ve üçüncülüğü ise Tene tatlısıyla yarışmaya katılan Şule Eminenur BIYIK adlı Üniversitemiz öğrencileri kazandı. Yarışmada birinci olan yarışmacıya 3 çeyrek altın, ikinciye 2 çeyrek altın ve üçüncüye ise 1 çeyrek altın verildi.

Etkinlikte ayrıca yöresel tatlı yarışmasının jüri üyeleri, sponsor firma yetkilileri ve etkinliklere katılarak yemek ve tatlılarını sergileyen tüm katılımcılara da katılımlarından dolayı teşekkür belgeleri takdim edildi.

Ödül töreninin ardından misafirlere Adıyaman'ın yöresel yemek ve tatlıları ikram edildi. Protokol üyelerinin tek tek gezip her bir lezzetten tattığı etkinlik misafirlerden tam not aldı.