Türk Nöroşirurji Derneği Güneydoğu Toplantısı Adıyaman’da Yapıldı

6.6.2018

Türk Nöroşirurji Derneği Spinal ve Periferik Grubunun 2017-2018 yılı Spinal Günleri Paneli Adıyaman’da gerçekleştirildi.

Moderatörlüğünü Üniversitemiz Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı öğretim üyesi Dr. Süleyman KILINÇ’ın yaptığı panelde Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Necati ÜÇLER, Ankara Lokman Hekim Hastanesi Beyin Cerrahisi Nöroşirurji Uzmanı Doç. Dr. Serkan ŞİMŞEK, Adıyaman, Malatya, Gaziantep ve Diyarbakır illerinde görev yapan beyin cerrahi uzmanları ve davetliler hazır bulundu.

Panelin ilk konuşmacısı Üniversitemiz Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Necati ÜÇLER, üst servikal travmalardan bahsederken görülen vakalarda uygulanması gereken taktik ve tedavi yöntemlerinden bahsetti. Ankara Lokman Hekim Hastanesi Beyin Cerrahisi Nöroşirurji Uzmanı Doç. Dr. Serkan ŞİMŞEK ise üst servikal travma teşhisinin ardından neler yapılması gerektiğini anlattı. Tecrübelerinden bahsederek özellikle cerrahi müdahale konusunda izlenmesi gereken yollardan bahseden Doç. Dr. ŞİMŞEK, sinevizyon eşliğinde gerçekleştirdiği uygulamalardan örnekler  gösterdi.

Panelin sonunda panelistler Üniversitemiz Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Necati ÜÇLER ile Ankara Lokman Hekim Hastanesi Beyin Cerrahisi Nöroşirurji Uzmanı Doç. Dr. Serkan ŞİMŞEK meslektaşlarının sorularını cevapladılar.