'Perre Sanat Çalıştayı' Perre’de Başladı

10.5.2018

Üniversitemiz ile Adıyaman Belediyesi işbirliğinde organize edilen 1. Uluslararası Perre Sanat Çalıştayı ve Sergisi yurt içi ve dışından 54 ünlü ressamın katılımıyla başladı.

Perre (Pirin) Antik kentinde gerçekleştirilen açılış programında Adıyaman Belediye Başkan Yardımcısı Sait KUTLU, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan SOLMAZ, Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Muhammet ALAGÖZ, Adıyaman İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa EKİNCİ, Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri ile yerli ve yabancı katılımcı ve turistler hazır bulundu.

Dekan Prof. ALAGÖZ: "Bir İlke İmza Atmanın Mutluluğunu Yaşıyoruz"

"1. Uluslararası Perre Sanat Çalıştayı ve Sergisi" açılışı hakkında bilgi veren projenin koordinatörü Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Muhammet ALAGÖZ, Adıyaman ve tarihi yerlerinin tanıtımı amacıyla bu etkinliği düzenlediklerini ifade etti. Çalıştay ile güzel sanatlar fakültesi öğrencilerine çalışmalarında katkı sunmayı hedeflediklerini ifade eden Prof. ALAGÖZ, "Gittiğim her yerde soruyorlar; 'Adıyaman’da da mı Güzel Sanatlar Fakültesi var?'. Ben de anlatıyorum; 3 yıldır öğrencilerimiz var. Adıyaman’da bizi fark etmelerini ve sesimizi duyurmak istedik. Bu, öğrencilerimize olumlu anlamda yansıyacaktır. Adıyaman tanıtılmasına katkı sunacaktır. Sanatın birleştiriciliği, evrenselliği göz önünde tutularak düzenlediğimiz ve her yıl tekrarlanarak geleneksel hâle gelmesini istediğimiz sanat çalıştayı ile ülkemizi, kentimizi, üniversitemizi ve fakültemizi tanıtmayı, turizm alanında kentimize katkı sunmayı amaçlıyoruz." dedi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. SOLMAZ: "Bu Tür Çalışmalarımız Devam Edecektir"

Konuşmasında Adıyaman'ın doğal güzelliklerinin çalıştay ile ön plana çıkacağını ifade eden Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan SOLMAZ ise "Bu sanat çalıştayı Adıyaman’ın doğal güzelliğinin, kültürel varlıklarının tanıtılmasında, kalıcı eserler ortaya konulmasında ciddi bir katkısı olacaktır. Bu sene çalıştayın birincisini düzenliyoruz. Ancak gelecek seneler de ikinci ve üçüncü olarak sürekli düzenlenecek bir çalıştay olacaktır inşaallah." diye konuştu.

Başkan Yardımcısı KUTLU: "İlimize Hayırlı Olsun

Adıyaman Belediyesi Başkan Yardımcısı Sait KUTLU ise konuşmasında "Sayın belediye başkanım ve rektörümüz sayesinde bu organizasyon yapılıyor. Ben hepinizin huzurunda katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. İnşallah eski otogar yerini kültür merkezi yaparak bu tür çalıştaylarımızı orada yapacağız. Sergi salonlarımız olacak. Kadim miraslarımızdan birisi olan perre antik kentinde bu organizasyonun gerçekleştirilmesi ayrıca güzel. İnşallah bu mirası farklı bir formatta gelecek nesillere taşımak için sizlerin ortaya çıkaracağı eserleri sergilemek hususunda, korumak hususunda biz de elimizden geleni yapacağız." diye konuştu.

Konuşmaların akabinde dünyanın dört bir yanından gelen ressamlar ile Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri Perre Antik Kenti gezerek izlenimlerini tuvale yansıttılar.