Lise Öğrencileri Gözlemevini Gezdi

12.12.2016

Doruk Okulları 11. Sınıf öğrencileri Üniversitemiz Merkezi Araştırma Laboratuvarı bünyesinde yer alan Üniversitemiz Gözlemevini gezdi.

Üniversitemiz Merkezi Araştırma Laboratuvarı bünyesinde yer alan Gözlemevi ortaöğretim öğrencilerini ağırlamaya devam ediyor. Daha önce yaptığı gözlem şenlikleriyle Adıyamanlılara ve öğrencilere astronomik bilgiler veren gözlemevi, öğrencilere kapılarını açmaya devam ediyor.

Gözlemevini gezen Doruk Okulları 11. Sınıf öğrencilerine ilk olarak Merkezi Araştırma Laboratuvarı Konferans Salonu’nda Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Eda SONBAŞ ve Arş. Gör. Nazlı KARAMAN tarafından bilgilendirme sunumu yapıldı. Ardından gruplar halinde teleskopu inceleyen öğrencilere teleskop ve astrofizik hakkında bilgi verildi.

Gezi sonrasında kısa bir açıklamada bulunan Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Eda SONBAŞ önceden randevu almaları durumunda bütün öğrencilere kapılarının açık olduğunu söyledi. Gözlemevinin kurulmasında büyük yatırımlar yapıldığını ifade eden Doç. Dr. SONBAŞ kendilerine her türlü desteği veren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ’ye teşekkür etti. Doç. Dr. SONBAŞ önümüzdeki aylarda Adıyamanlılara ve öğrencilere yönelik gözlem şenliğinin de yapılacağını belirtti.