Kâhta Anadolu Lisesi Öğrencileri Üniversitemizde Ağırlandı

29.12.2017

İlimiz Kâhta ilçesinde bulunan Kâhta Anadolu Lisesinden Müdür Yardımcısı Sibel KOYUNCU başkanlığındaki yaklaşık 100 kişilik öğretmen ve öğrenci grubu Üniversitemizi ziyaret ederek Merkez Külliyeyi gezdi.

Üniversitemizi tanıtmak, Üniversite tercihinde bulunacak öğrencilere Bölüm ve programlar hakkında bilgi vermek ve üniversite ortamını yerinde deneyimlemek amacıyla gerçekleştirilen ziyarette tanıtım sunumunun ardından öğretmen ve öğrenciler Üniversitemiz Merkez Külliyesini gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Adıyaman Çarşısı Minyaman, Adıyaman Evi, Perre Antik Kenti ve Nemrut Dağı minyatürleri, Cendere Köprüsü ana giriş kapısı ile Nemrut ve Karakuş Kümülüsü heykellerini inceleyen grup tarihi havası nedeniyle Üniversitemizi müzeye benzetti.

Eğitim-öğretim ve araştırma-geliştirme çalışmalarının yanı sıra barınma, beslenme, spor, kültür-sanat ve sosyal imkânlarda da Adıyaman Üniversitesinin ülkemiz genelindeki birçok üniversiteden daha iyi noktada olduğunu gözlemlediklerini belirten Kâhta Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri Merkez Külliyeye hayran kaldıklarını söylediler.

Ziyaretin ardından Kâhta Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Sibel KOYUNCU; "Üniversitemizi görünce gerçekten gurur duyduk. Başta Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ hocamız olmak üzere ekibini gerek eğitim öğretim gerekse de sosyal anlamda çok başarılı bulduğumuzu belirtmek isterim. Çok verimli bir gezi oldu. Öğrencilerimiz buranın havasını soludular. Kampüs alanına hayran kaldık. Bizleri kabul eden ve üniversitemize emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz." dedi.