Geleceğin Meslek Erbaplarını Mezuniyet Sevinci Sardı

17.5.2018

Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ön lisans programları mezun adayları için mezuniyet töreni düzenlendi.

Üniversitemiz Stadyumunda düzenlenen törende Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyit TEMİR, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Kaya ÖZER, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Tanju TEKER, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doktor Öğr. Üyesi Selim SOMUNCU, Üniversitemiz akademik ve idari çalışanları ile mezun adayları ve aileleri hazır bulundu.

Mezun adaylarının kortej yürüyüşü ve programlarının tanıtılmasının ardından  tören, mezun adaylarının alandaki yerlerine yerleşmesinin akabinde saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyit TEMİR, öğrencilere mezuniyet sonrasındaki hayatlarında başarılar dileyerek "İnşallah hepiniz çalışkan, dürüst ve gelişime açık bireyler olursunuz. Sizler sadece kendiniz ve aileniz için değil; ülkemiz, milletimiz ve tüm insanlık için de başarılı olmak zorundasınız. Çünkü bundan sonraki hayatınızda sadece kendinize ve ailenize karşı değil, tüm insanlığa karşı sorumlu olacaksınız. İşini en iyi şekilde yapıp evine helal lokma götüren insanlardan olmanız dileğiyle hepinizin bahtı ve yolu açık olsun." dedi.

Konuşmaların ardından üç dönemlik notlara göre dereceye giren öğrenciler için ödül törenine geçildi.

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet KAYA ÖZER, Yüksekokul 1.si olan Çocuk Gelişimi programı öğrencisi Ceylan DAĞ ile birlikte Yüksekokul Mezuniyet Kütüğüne isim plakasını çakarak Yüksekokul 1.si olan Ceylan DAĞ, Yüksekokul 2.si olan Patoloji Laboratuvar Teknikleri programı öğrencisi Seda ASLAN ve Yüksekokul 3.sü olan İlk ve Acil Yardım programı öğrencisi Esma GÖĞÜS'e plaket ve hediyelerini verdi.

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Tanju TEKER, Yüksekokul 1.si olan Gıda Teknolojisi programı öğrencisi Sümeyye ÖNCEL ile birlikte Yüksekokul Mezuniyet Kütüğüne isim plakasını çakarak Yüksekokul 1.si olan Sümeyye ÖNCEL, Yüksekokul 2.si olan Mimari Dekoratif Sanatlar programı öğrencisi Nur İpek BOZKIR ve Yüksekokul 3.sü olan İnşaat Teknolojisi programı öğrencisi Furkan GÜLMEZ'e plaket ve hediyelerini verdi.

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Selim SOMUNCU ise Yüksekokul 1.si olan Dış Ticaret programı öğrencisi Yelda ÇAKIR ile birlikte Yüksekokul Mezuniyet Kütüğüne isim plakasını çakarak Yüksekokul 1.si olan Yelda ÇAKIR, Yüksekokul 2.si olan Turizm ve Otel İşletmeciliği programı öğrencisi Zehra KOŞUT ve Yüksekokul 3.sü olan Muhasebe ve Vergi Uygulamaları programı öğrencisi Fatma ÇALIŞ'a plaket ve hediyelerini verdi.

Ödül töreninin ardından bölümler bazında mezun adaylarına Bölüm öğretim elemanları tarafından temsili mezuniyet belgelerinin verilmesi ve toplu hatıra fotoğrafı çekilmesine geçildi.

Filistin’de masum insanların İsrail tarafından şehit edilmesinden dolayı ilan edilen Millî Yas nedeniyle eğlence programı tertiplenmeyen mezuniyet töreni, belge dağıtımının ardından tüm mezun adaylarının hep bir ağızdan geri sayarak kep atmalarıyla son buldu.