Gaziler Günü Mesajı

19.9.2017

Türkiye Cumhuriyetinin ilelebet payidar kalmasının en önemli teminatlarından biri olan gazilerimizin 19 Eylül Gaziler Gününü kutlamanın haklı gururunu yaşıyoruz.

Vatanının her karış toprağını şehit kanı ile sulamış aziz milletimiz için gazilik ve şehitlik mertebesi en yüce makamlardan biridir. “Toprak, uğrunda ölen varsa vatandır” şuuruyla hareket eden milletimiz, yaşadığımız bu coğrafyanın vatan toprağı haline dönüşmesi için bedenlerini siper etmekten ve canlarını feda etmekten bir an olsun tereddüt etmemiştir. Malazgirt Zaferinden 15 Temmuz’a kadar milletimizin gösterdiği bu cesaret ve fedakarlık bizleri gururlandırmış, mazlum coğrafyalara örnek olmuş ve tüm dünyanın takdirini kazanmıştır.

Şehitlik ve gazilik makamına büyük bir minnet ve şükranla saygı gösteren milletimiz, 19 Eylül 1921’de Mustafa Kemal Atatürk’e TBMM tarafından “Gazi” unvanı verilmesinin ardından bu günü Gaziler Günü olarak kutlamaya başlamıştır.

Bu vesile ile vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve huzuru için canlarını feda eden aziz şehitlerimize ve ebediyete göç etmiş Gazilerimize Allah(c.c.)’tan rahmet diliyor, hayatta olan gazilerimizi de minnetle ve şükranla anıyoruz.

Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ

Adıyaman Üniversitesi Rektörü