Dünya Engelliler Günü Mesajı

1.12.2017

Engelli bireylere karşı duyarlılık ve farkındalık kazandırmak ve insan haklarının tam ve eşit ölçüde uygulanmasını sağlamak amacıyla 3 Aralık tarihi Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilmiştir.

Sosyal devlet anlayışının en temel özelliklerinden biri vatandaşlarına eşit imkân sağlamasıdır. Dolayısıyla, engelli vatandaşlarımızın da ülkemizin her türlü imkânlarından yararlanmalarını sağlamak ve bu konuda alt yapıyı oluşturmak devlet kurumlarının ve yöneticilerin en öncelikli vazifelerinden biri olmalıdır.

Bugün gelinen noktada engelli bireylere yönelik devletimizin yasal düzenlemeleri ve uygulamaları dünyaya örnek olur niteliktedir. Üniversitemizde de engelli öğrenci, çalışan ve ziyaretçilerimiz için gerekli her türlü düzenlemeler yapılmaya devam etmektedir. Çünkü biliyoruz ki engelli vatandaşlarımıza da aynı fırsat ve imkânlar sunulduğunda onların da yapamayacakları, başaramayacakları bir şey yoktur.

Yakın zamanda Avrupa Şampiyonu olan Milli Ampute Futbol Takımımız imkânsız diye bir şey olmadığını bizlere göstermiştir. Bu ve bunun gibi örnekler, engelli vatandaşlarımıza imkân sağlandığında neler başarabileceklerinin en güzel kanıtıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutluyor, engelli vatandaşlarımıza sunulan imkânların daha da arttırılmasını temenni ediyorum.

Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ
Adıyaman Üniversitesi Rektörü