Bisikletli Yaşam Projesiyle Geçen Yıl 3 bin 581 Öğrenci Bisikletlendi

26.1.2018

Üniversitemiz öğrencilerinin Külliye alanında daha rahat ve hızlı hareket edebilmeleri için Üniversitemizce 2014 yılında başlatılan Bisikletli Yaşam Projesi kapsamında Üniversitemiz Merkez Külliyesi alanına yerleştirilen bisikletlerden sadece 2017 yılında toplam 3 bin 581 öğrenci faydalandı.

Öğrencilere ücretsiz olarak sunulan Bisikletli Yaşam Projesi kapsamındaki bisikletlerle öğrenciler külliye içerisinde hem rahatça ulaşım sağlamış hem de bu sayede spor yapmış oluyorlar. Sağlıklı yaşama destek olan Üniversitemiz bu uygulaması ile öğrencilerine sağlıklı yaşam ve bisiklet sporu imkânı sunuyor.

Günümüz dünyasında zamanın kıymetinin daha da arttığını ve sağlığın da en önemli değerlerden biri olduğunu belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ, Üniversitemizde öğrencilerin Külliye içerisinde çok daha hızlı ulaşım sağlaması, zaman kazanması ve bisiklet sayesinde yapacakları sporla da sağlıklı yaşamaları için bisikletli yaşamı başlattıklarını ve buna devam ettiklerini dile getirdi.

Rektör Prof. Dr. GÖNÜLLÜ yaptığı kısa değerlendirmede "Üniversitemizde bisikletlerle beraber çevreyi egzoz gazlarından ve kirli havadan koruyarak öğrencilerimize hem zaman ve hız kazandıran hem de sağlıklı yaşamalarını sağlayan Bisikletli Yaşam Projesini 2014 yılında başlattık ve bugüne kadar devam ettirdik. Öğrencilerimizin bu projeden yeterince faydalandığını görüyoruz. Sadece 2017 yılı içerisinde 3 bin 581 öğrencimiz bu hizmetten faydalandı. Biz de öğrencilerimizden gelen bu ilgi ile bisiklet sayısını daha da artırarak uygulamaya devam edeceğiz.” dedi.