Bilim, Kültür-Sanat ve Spor Etkinliklerinin 2. Günü Dolu Dolu Geçti

13.4.2018

Üniversitemiz 5. Bilim, Kültür-Sanat ve Spor Etkinlikleri Haftasının 2. günü de yoğun bir şekilde gerçekleştirildi.

Etkinlik Haftasının ikinci gününde Üniversitemiz Minyaman Çarşısı yanında, Kültürel Hazineler Müzesinin (Adıyaman Evi) alt tarafındaki Seyir Terası ve Kale Kafe'de Adıyaman yöresel yemek ve tatlılarının tanıtımı amacıyla düzenlenen Geleneksel Adıyaman Gastronomi Günü ve Tatlı Yarışması yapıldı. Halka açık olan yarışmada katılımcılar hem hünerlerini sergiledi hem de yöresel yemekler gelenlere ikram edildi. Yoğun bir katılımla gerçekleştirilen etkinlik misafirlerden tam not aldı.

Ayrıca Etkinlik Haftasının 2. gününde Üniversitemiz, hem Güneydoğu Anadolu Bölgesi hem de Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği çalışmaları açısından önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Güneydoğu Anadolu Bölgesi Üniversiteleri Birliği (ÜNİGAP) kuruluş protokolü Birliğe dahil GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı, Bölgedeki 11 Üniversitenin Rektörü ve Kalkınma Ajansının Başkanlarının katılımıyla Üniversitemizde imzalandı. İlk dönem başkanlığını Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ'nün yapmaya başladığı ÜNİGAP, GAP Bölge Kalkınma İdaresi, Bölgenin Üniversiteleri ve Kalkınma Ajanslarının güç ve emeklerinin birleştirilmesini amaçlıyor.

Öğleden sonra ise Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit ÖZTÜRK ve Genel Başkan Yardımcısı Dr. Mehmet DİNÇ öğrencilerimizle bir araya gelerek "Teknoloji Bağımlılığı" konulu konferansta konuştu.

Aynı gün ayrıca 5. Sağlıklı Yaşam Turnuvası kapsamında öğrenci kategorisinde Bayanlar Voleybol Final Müsabakası ile Maraton Koşusunun da yapıldığı etkinliklerin ikinci günü akşam saatlerinde açık havada Yasin ARI ve Üniversitemi Devlet Konservatuvarı Öğrencisi Alican ALTUNBAŞ tarafından gerçekleştirilen konser ve akabindeki film gösterimi ile son buldu.

5. Sağlıklı Yaşam Turnuvası kapsamında öğrenci kategorisinde Bayanlar Voleybol Final Müsabakasında Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesi ile Besni MYO karşılaşırken müsabakayı 2-0 kazanan Diş hekimliği Fakültesi şampiyon oldu. Maraton Koşusunda da erkeklerde Alican BEKE, kızlarda ise Fidan TÜRKMEN birinciliği elde etti.