Besni MYO'da Mezuniyet Sevinci

14.5.2018

Besni Meslek Yüksekokulunda (MYO) 2017-2018 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni düzenlendi.

Besni MYO bahçesinde düzenlenen mezuniyet törenine Besni Belediye Başkanı İbrahim ÖZTÜRK, Üniversitemiz Rektör Yardımcılarından Prof. Dr. Hasan SOLMAZ, Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat AYDIN, Besni MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin ALKIŞ, İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet YAZAR ile mezun adayları ve velileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan törende mezun adayları adına üç dönemlik notlara göre yüksekokul birincisi olan Mekatronik programı öğrencisi Oğuzhan BOZ konuştu. Yüksekokul Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin ALKIŞ ise konuşmasında mezun olacak öğrencileri ve onları yetiştiren ailelerini tebrik etti. Besni Belediye Başkanı İbrahim ÖZTÜRK de konuşmasında, ön lisans mezunu olmaya hak kazanan öğrencilerin bu başarılarını lisans tamamlayarak taçlandırmaları gerektiğini söyledi.

Üniversitemiz Rektör Yardımcılarından Prof. Dr. Hasan SOLMAZ konuşmasında, öğrencileri tebrik ederek başarılı olmaları için çok çalışmaları gerektiğini söyledi. Ayrıca Besni MYO'da yeni bölümlerin açılması için çalışmalar yürüttüklerini belirten Prof. Dr. SOLMAZ, ayrıca mezuniyet törenine katkılardan dolayı Besni Belediyesi ve Başkan İbrahim ÖZTÜRK'e teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan SOLMAZ, 2017-2018 Akademik Yılı 3 dönemlik notlara göre yüksekokul birincisi olan Mekatronik programı öğrencisi Oğuzhan BOZ ile birlikte Mezuniyet Yaş Kütüğüne plaka çakarak BOZ'a ödül ve belgesini verdi. Ardından Besni Belediye Başkanı İbrahim ÖZTÜRK, 3 dönemlik notlara göre Yüksekokul ikincisi olan Bilgisayar Programcılığı programı öğrencisi Ebru AKÇA’ya; Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat AYDIN ise, 3 dönemlik notlara göre Yüksekokul üçüncüsü olan Bankacılık ve Sigortacılık programı öğrencisi Fatma ŞARALDI’ya ödül ve belgelerini verdi.

Ödül töreninin ardından bölümler bazında mezun adaylarına temsili mezuniyet belgeleri bölüm öğretim elemanları tarafından dağıtılarak hatıra fotoğrafları çektirildi. Törenin sonunda tüm mezun adayları keplerini havaya atarak mezuniyet sevinci yaşadı.

Mezuniyet töreni, Besni MYO ile Besni Belediyesinin birlikte organize ettikleri ve Gökhan BÖLÜKÇÜ tarafından verilen Besni Kültür Şenlikleri Konseri ile sona erdi.