ADYÜ Destekleme Vakfı 2. Olağan Genel Kurul Toplantısını Yaptı

7.12.2017

Adıyaman Üniversitesini Destekleme Vakfı 2. Olağan Genel Kurul Toplantısını gerçekleştirdi.

Üniversitemiz Turizm Uygulama Otelinde gerçekleştirilen Genel Kurul toplantısına Üniversitemiz Rektörü ve ADYÜ Destekleme Vakfı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ ile vakıf üyeleri katıldı.

Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan Genel Kurulda Vakıf Sekreteri Recep KÖSE tarafından Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu, Vakıf üyesi ve aynı zamanda Üniversitemiz Genel Sekreteri Doç. Dr. Mehmet KAYGUSUZOĞLU tarafından da Denetleme Kurulu Faaliyet Raporu ibra edildi.

İleriki dönemde yapılacak olan çalışmalar ve projeler hakkında fikir alışverişinde bulunulan Genel Kurulda Geçici Divan Başkanlığını Üniversitemiz öğretim üyesi Doç. Dr. Ahmet AKKAYA, üyeliklerini ise İş Adamı Fehmi YILMAZ ve Eğitimci Yakup AKINCIOĞLU yaptı.

Genel Kurulda konuşan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. GÖNÜLLÜ, vakıf kültürü ve vakıf senedi ile ilgili bilgiler verirken vakıf insanı olmanın özelliklerinden bahsetti.

Vakıf Başkanı Prof. Dr. GÖNÜLLÜ: "Tüm Adıyamanlıları Vakfımıza Davet Ediyorum"

Vakıf insanı olmanın mutluluğunu ve gururunu her insanın yaşaması gerektiğinin altını çizen Prof. Dr. GÖNÜLLÜ; "Bu bağlamda tüm Adıyamanlıları vakfımıza bekliyoruz. Bu bir gönül işidir, hayır işidir. Biz vakıf olarak daha da gelişmeliyiz. Vakıf insanı olmak isteyen herkese kapımız açık. Bu şekilde daha coşkulu, daha verimli bir vakıf olma yolunda emin adımlarla ilerleyeceğiz inşallah. Baktığımız zaman Adıyaman’da bir vakıf kültürünün yok denecek kadar az olduğunu görüyoruz. Bizler vakıf kültürünü yaymalı ve gelişimine katkıda bulunmalıyız. Üniversiteler toplumun gelişmesinde topluma faydalı, bir şeyler katacak konularda örnek ve kaynak olmalıdır. Bu bir bayrak yarışıdır. Bu bayrağı bizden sonraki arkadaşlarımıza daha iyi ve daha yükseltilmiş noktalarda teslim etmeliyiz. İnşallah bir vakıf insanı olma gururunu ve mutluluğunu yaşamak isteyen temiz yürekli güzel insanlarla gelişen bir vakıf olma yolunda emin adımlar atmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

ADYÜ Destekleme Vakfında bir Mütevelli Heyeti oluşturulması ve Onur Kurulu oluşturulmasına karar verilen toplantı; Genel Kurul, teşekkür konuşmaları ve Kuran-ı Kerim tilavetiyle son buldu.