Geleneksel Adıyaman Gastronomi Günü ve Yöresel Tatlı Yarışması

3.4.2018

Mutfak ve mutfak kültürü bir şehrin gerçek ve öz kimliğini yansıtan temel unsurlardan birisidir. Her şehir kendi geçmişini kendi geleceğine taşımak için kültürünü ve yemek kültürüne ilişkin farlılıklarını yaşatmak zorundadır. Kültüründen yoksun bir millet öz kimliğinden yoksun insan gibidir.

Bu anlayıştan yola çıkarak; Adıyaman mutfak kültürünün tanıtılması, yeni nesillere aktarılması ve sürekliliğinin sağlanması amacıyla 12 Nisan 2018 Perşembe günü saat 11.00’de Adıyaman Üniversitesi Turizm Fakültesi ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Otel Lokanta İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı tarafından Adıyaman Üniversitesi Merkez Külliyesi içerisindeki Minyaman çarşısında “Geleneksel Gastronomi Günü ve Yöresel Tatlı Yarışması” düzenlenecektir.

Yöresel tatlı yarışmasına Adıyaman Üniversitesi internet sitesindeki müracaat formunu doldurarak katılabilirsiniz. Yarışmaya son katılım tarihi 10 Nisan 2018 Salı günü saat 17.00’dir.

Yarışma hakkında ayrıntılı bilgilere adiyaman.edu.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Tüm Adıyaman halkı ve öğrencilerimiz bu etkinliğe davetlidir.

"Geleneksel Adıyaman Gastronomi Günü" etkinliklerine katkılarından dolayı;

• Adıyaman Belediyesi
  • Çiğ köfteci Mehmet Usta
  • Di Carne's
  • Hanımeli sofrası
  • Hilton Garden ınn Adıyaman
  • Özsüt Adıyaman
  • Rabat Resort Otel
  • White Star Otel’e

teşekkür ederiz.

Başvuru Formu ve Katılım Şartları için tıklayınız.