Üniversitemizin Medya Yatırımları

8.11.2016

Teknolojinin gelişimiyle birlikte küresel bir köy haline gelen dünyamızda medyanın önemi her geçen gün artarken Üniversitemiz medya alanında yaptığı yatırımlarla ortaya çıkan yenilikleri Üniversitemize ve Adıyaman’a taşıyor.

Üniversitemiz 2011 yılından bugüne kadar medya alanında yaptığı yatırımlarla hem kamuoyunu bilgilendiriyor hem de Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda bulunan Görsel, İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Bölümü’ne önümüzdeki yıl alacağı öğrencilerine uygulamalı bir eğitim vermeyi amaçlıyor.

Üniversitemiz 2011 yılından sonra ilk olarak vitrin konumunda bulunan web sayfasını yenileyerek modern bir görünüme ve kolay kullanıma kavuşturdu. Ardından Üniversitemizin sesi olan ve güçlü dinamik varlığını kamuoyuna sunan Akademi Adıyaman dergisini çıkarttı. Daha sonra ise Üniversitemizin Dünya’ya açılan yüzü olarak kurulan Web TV ilk canlı yayınını 2013-2014 Akademik Yılı Açılış Töreni’nde gerçekleştirdi. Bunların yanı sıra Üniversitemizde yapılan etkinlikleri ve bilimsel çalışmaları kamuoyu ile paylaşmak, şehrimizin ve Üniversitemizin sosyal ve kültürel hayatına katkı sağlamak amacıyla kurulan Üniversitemiz radyosu ADYÜ FM (95.3) yayın hayatına başladı.

Web Sayfası

2011 yılında Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ’nün göreve başlamasıyla birlikte, Üniversitemizin yayında bulunan web sayfası kullanımı bir kısım zorluklar ve güvenlik zafiyetleri içeriyordu. Yapılan çalışmalar sonucunda Üniversitemizin web sayfası yenilenerek modern bir görünüme kavuşmuş ve güvenlik zafiyetleri giderilmişti. Bu çalışmaların ardından günümüzde kullandığımız web sayfası ortaya çıkmış ve kullanıcılara kolay bir kullanım sunulmuştur.

Akademi Adıyaman Dergisi

Ocak 2012 yılında yayın hayatına başlayan dergi Üniversitemizin sesi olmaya ve güçlü ve dinamik yapısını kamuoyuna sunmaya devam ediyor. 12. sayısı yayınlanan dergi çeşitli güncel ve sosyal konuları kapağına taşırken  Üniversitemizdeki bilimsel, sosyal ve kültürel haberlerin yanı sıra Adıyaman’ın tarihi ve kültürel değerlerine de yer veriyor. Editörlüğünü geçtiğimiz günlere kadar Prof. Dr. Ramazan GÜRBÜZ’ün yaptığı ve yeni editörünün Yrd. Doç. Dr. Selim SOMUNCU’nun olduğu dergi Üniversitemizin yazılı basında vitrini olmaya devam ediyor.

Web TV

2013 yılında yayın hayatına başlayan Üniversitemiz Web TV’si, medya yatırımlarının en önemlilerinden birini teşkil ediyor. İlk olarak 2013-2014 Akademik Yılı Açılış Töreni’ni canlı olarak veren Web TV Üniversitemiz internet sayfası üzerinden yayın yapıyor. Yapılan ilk canlı yayın ülkemizin ve Dünya’nın bir çok yerinden izlenirken Web TV Üniversitemizde yapılan bilimsel çalışmaları, faaliyetlerini ve öğrenci etkinliklerini kamuoyuyla paylaşmayı ve üniversite halk iletişimini gerçekleştirmeyi amaçlıyor.

ADYÜ FM (95.3)

FM dalgası 95.3 frekansından yayın yapan ve geçtiğimiz Mayıs ayında test yayınına başlayıp Ekim ayında da normal yayın hayatına geçen ADYÜ FM (95.3) Üniversitemizde yapılan etkinlikleri ve bilimsel çalışmaları kamuoyu ile paylaşmak, şehrimizin ve Üniversitemizin sosyal ve kültürel hayatına katkı sağlamak amacını taşıyor.

Üniversitemiz Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ve Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü’nün yoğun çalışmaları sonucunda kurulan ADYÜ FM (95.3) Üniversitemiz ile kamuoyu arasında köprü görevi görüyor. Üniversitemizde ortaya koyulan yenilikleri, yapılan çalışmaları, bilimsel etkinlikleri kamuoyuna aktararak Üniversitemizin sesi olan ADYÜ FM (95.3) diğer taraftan da Üniversitemiz Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Görsel, İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Bölümü’ne kayıt yaptıran öğrencilerimiz için staj ve kendilerini geliştirecekleri bir alan oluşturuyor.

Üniversitemizin medya yatırımları hakkında bir değerlendirmede bulunan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ günümüz dünyasında medyanın önemli değer olduğunu ifade ederek en başında bir eğitim kurumu olarak halkı bilgilendirmeyi, bilinçlendirmeyi ve haberdar etmeyi amaçladıklarını belirtti. Prof. Dr. GÖNÜLLÜ üniversite olarak Adıyaman’ın vitrini konumunda olduklarını ve üniversitenin internet sayfasıyla, yayınlarıyla, televizyonu ve radyosuyla Adıyaman’ın modern imajını yansıttıklarını kaydetti. Prof. Dr. GÖNÜLLÜ konuşmasını şöyle sürdürdü; “Üniversite olarak medya alanında yaptığımız yatırımlarda ilk amacımız Üniversitemizdeki çalışmaları duyurmak, Adıyaman tarihi ve kültürel değerlerini tanıtmaktır. İkinci olarak ise Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda açacağımız Görsel İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Bölümü’ne öğrenci alacağız. Bu öğrencilerimizi medya dünyasına hazırlarken televizyonumuzda, dergimizde ve radyomuzda vereceğimiz uygulamalı eğitimler öğrencilerimize büyük değer katacak. Mesleklerine başladıklarında alanlarında hiçbir zorluk yaşamadan, teknik detaylara hakim bir konumda bulunacak.

Bunların yanı sıra bu bölümden ve bu yatırımlardan sonra yetiştireceğimiz her öğrenci ülkemiz ve bölgemiz açısından önem arz ediyor. Çünkü medya alanında yetişmiş, vatanını, milletini ve ülkesini seven bir öğrenci terör sorunları karşısında büyük bir değer demektir. Bölgeyi bilen ve devletinin yanında yer alan her öğrenci terör konusunda vatandaşımıza doğru bilgiler aktaracak ve bu konuda bir hainlik yapmayacaktır.”

Prof. Dr. GÖNÜLLÜ bütün yatırımların Üniversitemize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olsun dileğinde bulundu.