Üniversitemizin Bilgiye Açılan Kapısı Büyüyor

5.1.2018

Üniversitemizin bilgiye açılan kapısı olan kütüphanemiz, her sene artan satın alımları sonucu kitap, süreli yayın, veritabanı ve e-kitap koleksiyonunu genişletmeye devam ediyor.

21 bin 925 öğrenci üyesiyle büyümeye ve gelişmeye devam eden Üniversitemiz Kütüphanesi, 2011 yılından bu yana yapılan kitap alımlarıyla 2017 yılında 100 bin kitap sınırını aşarak 105 bin 514 kitap ve 150 bini aşkın e-kitaba ulaştı.

Abonesi olduğu elektronik kaynak veritabanları ile de kullanıcılarını ağırlayan Üniversitemiz kütüphanesi 10 bin 664 elektronik dergiyi, 706 ansiklopediyi, 465 sözlüğü ve Üniversitemizde hazırlanmış olan tüm lisansüstü tezleri okuma fırsatı sunuyor.

Bilgi ve belge koleksiyonunu sürekli artıran Üniversitemiz kütüphanesi bünyesinde olmayan belge ve kaynakları da abonesi olduğu Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Ulusal Akademik Ağ ve Bilgi Merkezinin (ULAKBİM) Ulusal Belge Sağlama Sistemi (UBSS) ve Türkiye Belge Sağlama ve Ödünç Verme Sistemi (TÜBESS) ile Anadolu Üniversite Kütüphaneleri Konsorsiyumu (ANKOS) Kütüphaneler Arası İşbirliği Takip Sistemiyle (KİTS) temin ederek kullanıcılarının istifadesine sunabiliyor.

Kitap ve kütüphane hakkında kısa bir değerlendirmede bulunan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ, okumanın önemine vurgu yaparak günümüz dünya şartlarında gücün ve gelişmişliğin okumakla belirlendiğini söyledi. Tarihimizden de örnekler sunan Prof. Dr. GÖNÜLLÜ, Yavuz Sultan Selim’in günde sekiz saat kitap okuduğunu ve sefere çıkarken bile kütüphanesinden küçük bir bölümü de yanında götürerek okumayı bırakmadığını ifade etti. Kitap okumanın zekâyı geliştirdiği ve insanı olgunlaştırdığını belirten Prof. Dr. GÖNÜLLÜ herkese çağrı yaparak kitap okumalarını önerdi.

Akademisyen ve öğrencilerin bilimsel çalışmalarına temel oluşturacak ve araştırmalarına destek olacak yayınları ile kütüphanemiz, hafta içi 09.00-21.00 ve Cumartesi günleri ise 09.00-16.00 saatleri arasında kitapseverler için açıktır.