Üniversitemizden Muharrem Ayında Geleneksel Aşure İkramı

6.10.2017

Üniversitemiz tarafından Muharrem ayı etkinlikleri çerçevesinde Aşure ikramı yapıldı. Üniversitemiz yemekhanesi aşçıları tarafından hazırlanan 2 bin 500 kişilik aşurenin ikramına yoğun ilgi vardı.

Üniversitemiz Merkez Külliyesi Gençlik Meydanı’nda düzenlenen Aşure ikramına Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan ATASOY, Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Seyit TEMİR, Prof. Dr. Hasan SOLMAZ, Prof. Dr. Ali AYDIN, İl Müftü Yardımcısı Musa BAĞCI, Alevi Kanaat Önderlerinden Ali BÜYÜKŞAHİN, M. Ali TUTAL, Mehmet MERDANOĞLU, Mahmut DOLAŞ, kamu kurum ve kuruluşlarının idareci ve temsilcileri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, akademik ve idari çalışanlar ile öğrenciler katıldı.

Misafirler Aşure Dağıttı

İl Müftü Yardımcısı Musa BAĞCI tarafından yapılan duanın akabinde Rektör Prof. Dr. GÖNÜLLÜ ile kanaat önderleri gelenlere doldurdukları kâselerle aşure ikram ettiler. Etkinliğe katılan misafirler Üniversitemizin organize ettiği etkinlikten dolayı memnuniyetlerini dile getirirken, son dönemlerde en fazla ihtiyaç duyulan şeyin birlik, beraberlik ve kardeşlik olduğunu belirterek Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ’ye teşekkür ettiler.

İl Müftü Yardımcısı BAĞCI: "Muharrem Ayı İslam Tarihinde Bir Dönüm Noktasıdır"

İl Müftü Yardımcısı Musa BAĞCI, Muharrem ayının İslam tarihi açısından dönüm noktası olduğunu belirterek “İslâm tarihinde bir dönüm noktası olarak Sevgili Peygamberimiz (sav)’in hicretinin gerçekleştiği ve Peygamberimiz (sav)’in (Allah’ın ayı) olarak nitelediği Muharrem ayının içinde bulunuyoruz. Bu ayda hayırlara bol sevap verilir. Hayırda yarışalım, barış ve kardeşlik içinde yaşayalım. Başta Hz. Hüseyin olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ile anıyoruz.” dedi.

Alevi Kanaat Önderi BÜYÜKŞAHİN: "Bu Ayda Sadece Oruç Tutmak Yetmez"

Alevi Kanaat Önderi Ali BÜYÜKŞAHİN, "İçinde bulunduğumuza ay Eşherül Hurum diye geçen Muharrem ayıdır. Muharrem ayı sadece orucu tutup, aşure dağıtmakla bitmiyor. Bu ayda Adem Peygamberimizden, Hatem Peygamberimize kadar bir çok peygamberlere şifa, makam, saltanat, özgürlüklerine kavuşma, tövbelerinin kabulü, kurtuluşa erme, ayın, güneşin, yıldızların, denizlerin, gökyüzü ve yeryüzünün kısaca kainatın yaratılışı gibi bir çok olay Yüce Allah’ımızın takdiri ilahisiyle muharrem ayında olmuştur.  Yine kıyametin kopması da Muharrem ayında olacaktır." dedi.

Rektör Prof. Dr. GÖNÜLLÜ: "Muharrem, Ortak Bir Hüzün Mevsimi Olduğu Kadar Hikmet Mevsimidir"

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ de Aşure Günü Programını artık geleneksel hâle getirdiklerini ve en çok ihtiyaç duyulan şeyin barış, kardeşlik ve birlik olduğuna vurgu yaparak, "Geleneksel hâle getirdiğimiz bir Aşure Günü Programında daha bir arada bulunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu ayda barış, kardeşlik, birlik ve beraberlik had safhaya çıkmalıdır. Çünkü Muharrem ayı sayısız lütuf ve hikmetlerle dolu kutlu bir aydır. Muharrem ayı aynı zamanda hüzün ve ibret ayıdır. Bizlere yüreklerimizi sızlatan Kerbelayı hatırlatır. Bu yüzden Muharrem bizim için ortak bir hüzün mevsimi olduğu kadar hikmeti, merhameti, kardeşliği, dostluğu hatırlatan ibret sofrası da olmalıdır. Kerbela olayında herkese düşen vazife onu doğru okumak ve doğru anlamaktır. Muharrem ayının, hepimize güzellikler getirmesini ve hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum. İnşallah bu birliktelik her daim devam edecektir. Katılımlarından dolayı misafirlerimiz, akademik ve idari çalışanlarımız ile öğrencilerimize Üniversitem adına teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.