Üniversitemizde Dünya Diyabet Günü Konferansı

16.11.2017

Üniversitemiz tarafından 14 Kasım Dünya Diyabet Günü etkinlikleri çerçevesinde organize edilen Diyabet konulu konferansı Üniversitemiz Tıp Fakültesi İç hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ramazan İlyas ÖNER verdi.

Vehbi Koç Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansta Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali AYDIN, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Mehmet Kaya ÖZER, Üniversitemiz akademik ve idari çalışanları ile öğrenciler hazır bulundular.

Konferansta son yıllarda ülkemizde ve dünyada yaygın hastalıklardan biri olan “Diyabet” anlatıldı. Yrd. Doç. Dr. ÖNER, diyabetin nedenleri, korunma yollarına ve halk arasında doğru bilinen yanlışlara değinerek "Diyabet artık günümüzde bir hastalıktan ziyade bir yaşam tarzı olarak kabul görüyor. Diyabet aslında bizleri daha sağlıklı yaşamaya zorluyor. Diyabetten önemli olan erken teşhis ve ona göre artık hayatımızı sürdürmek. Birçok insan diyabet olduğunu fark etmiyor bile, daha sonra bu iyice ilerliyor ve müdahale zorlaşıyor. Bu sebeple kan şekerinize baktırmanızda fayda var. Özellikle ailesinde bu hastalık olanlar daha yüksek risk altında. Diyabetten korunmanın en temeli sağlıklı beslenme, spor ve yaşam tarzımızı değiştirmedir." ifadelerini kullandı.

Konferans sonunda Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali AYDIN, konferansı veren Üniversitemiz Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ramazan İlyas ÖNER’e teşekkür ederek, adına dikilmiş fidanın sertifikasını taktim etti.