Üniversitemiz Tıp Fakültesi Geleceğin Hekimlerini Bekliyor

21.7.2017

Üniversitemiz bünyesinde yer alan Tıp Fakültesi 2017-2018 eğitim-öğretim yılında da geleceğin hekimlerini bünyesine katmaya hazırlanıyor.

Başarılı çalışmaları ve son teknoloji ile dizayn edilen Üniversitemiz Tıp Fakültesi 11 profesör, 10 doçent, 75 yardımcı doçent ve 90 araştırma görevlisi ile eğitim-öğretime devam ederken, bünyesinde Temel Tıp, Dâhili Tıp ve Cerrahi Tıp olmak üzere toplamda 3 bölüm ve 37 anabilim dalı barındırıyor.

“Yenilikçi, Rekabet Edici Hekim ve Uzman Yetiştirmek İstiyoruz”

Yeni eğitim-öğretim yılı öncesi açıklamalarda bulunan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali AYDIN, amaçlarının uluslararası düzeyde bilim üreten, dünya standartlarında mesleki bilgi, beceri ve donanım sahibi olan, yenilikçi, rekabet edici hekim ve uzman yetiştirmek olduğunu belirtti.

“Fakültemizde Okumak Bir Ayrıcalıktır”

Tıp Fakültesi ile ilgili bilgiler veren Prof. Dr. AYDIN: “Üniversitemiz Tıp Fakültesinin vizyonu, tıp eğitimi, sağlık hizmeti ve araştırma bakımından ulusal ve uluslararası düzeyde tercih edilebilir tıp fakülteleri arasında yer almaktır. Fakültemiz 2013-2014 yılında öğrenci almaya başlamıştır. Şu an 1. sınıfta 128, 2. sınıfta 120, 3. sınıfta 112, 4. sınıfta 86 ve 5. sınıfta 114 olmak üzere toplamda 560 öğrencimiz mevcut. Üniversitemiz Türkiye’de tercih edilebilecek üniversitelerden biridir. Kendisinden önce kurulan birçok fakültenin gerek teknolojik gerekse de fiziki açıdan ilerisinde yer alan fakültemizde son model teknolojik tıbbi malzemeler, klinikler, laboratuvarlar ve medikal malzemeler yer almaktadır. Bunun yanı sıra genç ve dinamik bir akademik ekibe sahip olan fakültemiz ilimiz açısından ayrıcalık arz etmektedir. Ziyaret ettiğim birçok ildeki tıp fakültesinden daha iyi pozisyonda olduğumuzu da eklemek istiyorum.” dedi.

“Üniversitemizi Tercih Edecek Öğrencilere Teşekkür Ediyorum”

Öğrencilerinin Üniversitemiz Tıp Fakültesinde ayrıcalıklı bir eğitim alacağının da altını çizen Prof. Dr. Ali AYDIN: “Ben akademisyenlerimize hep öğrencilerle aralarına mesafe koymamalarını söylerim. öğrenci ve hoca arasında iyi bir iletişim olmak zorundadır. Ben şimdiden üniversitemizi tercih edecek olan öğrencilere teşekkür ediyor, hayat boyu başarılar diliyorum.” dedi.

6 yıllık bir eğitim-öğretim veren Tıp Fakültesi programına bu yıl MF-3 puan türünden toplamda 115 kişilik genel kontenjan ayrılmıştır. Tıp Fakültesi ve Bölümleri hakkında daha ayrıntılı bilgi için Fakültenin internet sitesi http://tipfakultesi.adiyaman.edu.tr/ adresi ziyaret edilebilir.