Üniversitemiz Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunda Mezuniyet Coşkusu

12.5.2017

Üniversitemiz Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda öğrenimini tamamlayarak diploma almaya hak kazanan 12 bölümden bin 119 öğrenci düzenlenen törenle mezun olmanın mutluluğunu yaşadı.

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu tören alanında gerçekleştirilen törene Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ, Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Seyit TEMİR, Prof. Dr. Hasan SOLMAZ, Prof. Dr. Ali AYDIN, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Tanju TEKER, akademik ve idari çalışanlar ile öğrenciler ve velileri katıldı.

Mezun öğrencilerin geçişi ile başlayan tören güzel görüntülere sahne olurken, özellikle öğrenci ve ailelerinin heyecanı gözlerden kaçmadı. Etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Kimya Teknolojisi Bölümü Birincisi Yasemin Koza EKER’in konuşması ile başladı. EKER “Bugün burada ortak bir sevinci yaşamak için bulunuyoruz. Bu güzel okuldan ayrılacak olmanın üzüntüsünü yaşarken, okulumu derece ile bitirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Sahip olduğum bu güzel duygularımın nedeni Adıyaman Üniversitesinde okumuş olmamdandır. Bizler kendimizi; ülkemizi bilimde, meslek alanlarında ve çağdaşlıkta bir adım ileri taşıyacak birer nefer olarak görüyoruz” dedi.

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Tanju TEKER konuşmasında 12 bölümden bin 119 öğrenciyi mezun etmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtirken, “Zaman su misali akıp geçti. İki yıl önce aileleri tarafından bizlere emanet edilen bu kardeşlerimizi tekrardan ailelerine donanımlı şekilde geri göndermenin haklı gururunu yaşıyoruz. Hepsine hayatlarında başarılar dilerken, ileride güzel birer meslek sahibi, işinin ehli insanlar olacağına inanıyorum. Hayat sizin hayatınız olduğu için geleceğinizi düşünmek ve yönlendirmek de sizlere düşüyor. Sizleri iki yılın ardından iş hayatına uğurluyoruz. Hepinize başarılar ediliyorum” dedi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ ise yaptığı konuşmada mezun öğrencilere "Yaşama gayemiz ve göz bebeğimiz" diyerek seslendi. Öğrencilere bir takım tavsiyelerde bulunan Prof. Dr. GÖNÜLLÜ, konuşmasına şunları söyledi: "Hepinizi bu güzel törende görmekten dolayı mutluyum. Tüm hocalarımızın gayretli bir şekilde eğitim vermesi ve bizim yönetim olarak gerekli alt yapıları oluşturmak için gece gündüz mesai tatil demeden hummalı biçimde çalışmamız sayesinde ve idari personelimizin de yardımlarıyla bu günlere geldik. Bugün ortak mutluluğu yaşıyoruz. Acı ve tatlı karışımı bir mutluluk. Burada güzel günler geçirdiniz. İki yıl boyunca hocalarınızla bu kutsal mekanda en güzel şekilde eğitim alacak şekilde geçirmiş oldunuz. Her şeyin sonu olduğu gibi buranın da bir sonu var. Bu son sizleri en güzel yerlere gelmeniz için bir şans aslında. Alacağınız icazet belgenizle inşallah ülkemize ve insanlığa en güzel hizmeti yapacaksınız. Güç ve kudretli işler yapacaksınız inşallah. Devletimizin de destekleriyle üniversitemizde güzel çalışmalar ve yatırımlar oldu. Bu nedenle başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm hükûmetimize kendim ve sizlerin adına teşekkür ediyorum. Bu şekilde sizlere en güzel hizmeti vermek istemiştik. En güzel eğitimi vermiş olduğumuzu düşünüyorum. Sizlere tavsiyem burada laboratuvarlarımızda, atölyelerimizde en iyi şekilde uygulamalı olarak gördüğünüz eğitimin meyvelerini çok çalışarak alın. Topluma bir şeyler vermeden alabilmek mümkün değildir. Çok büyük hayaller kurmadan küçük kazançlara da sebat gösterin. Ve çalıştıkça en iyi noktalara gelebileceğinize inanın. Ülkemizin bir ferdi olduğumuzu unutmayınız. Aranıza nifak ve fitne sokmayınız. Daha çok işinizle meşgul olunuz. Gayret içerisinde olunuz. Çok konuşanlarla vakit kaybetmeyip iyi dostlarla birlikte olun. Büyüklerinize saygılı olunuz. Hürmetkar olunuz. Akranlarınızla en iyi şekilde geçim ortaya koyunuz. Sizden sonra gelen insanların da sizde hakkı olduğunu unutmayınız. Yardımcı olup ellerinden tutunuz. Yolunuzun açık olmasını hep güzellikle karşılaşmanızı sorunların uzaklaşmasını, iyilerin sizlere rastlamasını kötülerin uzak durmasını güzel ülkemizi kötü tasarruflardan uzak durmasını diliyorum. Hepinizi sevgi ile geleceğe uğurluyorum bahtınız açık olsun” şeklinde konuştu.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ konuşmasının ardından Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Kimya Teknolojisi Bölümü Birincisi Yasemin Koza EKER ile birlikte mezuniyet kütüğüne plaka çakarak birinciye plaket ve ödül verdi. Dereceye giren öğrenciler ödül ve belge takdimi, bölüm bazında mezun adaylara belge takdimi ve son olarak mezun öğrencilerimizin hep birlikte kep atmasıyla son bulan mezuniyet programının ardından öğrencilerimiz aileleriyle kucaklaşırken güzel görüntüler ortaya çıktı.