Üniversitemiz Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Eğitime Hazır

24.7.2017

Üniversitemiz Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu 2017-2018 eğitim-öğretim yılında 610 öğrenciye ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Bünyesindeki 2 yardımcı doçent ve 28 öğretim görevlisi ile 6 programda barındırdığı toplamda 2088 öğrenciye eğitim veren Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu geleceğin sosyal bilimcilerini yetiştirmeye devam edecek.

Yeni eğitim-öğretim yılı öncesi açıklamalarda bulunan Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Selim SOMUNCU; “Yüksekokulumuzda 6 aktif bölümümüz var. Dış Ticaret Bölümümüzde Dış Ticaret programımız, Muhasebe ve Vergi Bölümümüzde Muhasebe ve Vergi Uygulamaları programımız, Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümümüzde Özel Güvenlik ve Koruma programımız, Pazarlama ve Reklamcılık Bölümümüzde Pazarlama programımız, Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri bölümümüzde Aşçılık ile Turizm ve Otel İşletmeciliği programlarımız, Yönetim ve Organizasyon Bölümümüzde ise İşletme Yönetimi ile Kooperatifçilik programlarımız bulunmaktadır. Bu yıl bu 6 Bölümümüzdeki toplam 13 programımıza 610 öğrenci alacağız. Toplamda 30 akademisyenimiz mevcut. Mevcut öğrenci sayımız ise 2088. Geçen sene bin civarında mezun verdik. Bu yıl da 610 öğrenci gelecek.” dedi.

“Üniversitemizi Tercih Etmek İçin Birçok Neden Var”

Üniversitemizi tercih etmek için birçok neden olduğunun altını çizen Yrd. Doç. Dr. SOMUNCU; “30 yıllık üniversitelerle kıyaslandığımızda gerek sosyal gerekse de fiziki açıdan çok daha ilerdeyiz. İmkânlar çok gelişmiş durumda. Ben öğrencilerden gelip burayı araştırmalarını istiyorum. Modern toplumda her şeyi bilen, bilgi sahibi insanlara ihtiyaç var. Tarih, yönetim, ekonomi , turizm gibi konulara sahip olacak. Evrensel değerleri bilecek. Bizim amacımız; değişim ve dönüşümün hızına ayak uydurabilecek, yaşadıkları ilin, bölgenin ve ülkenin ekonomik  gelişimine  katkıda  bulunabilecek, özgüveni yüksek, kendi ayakları üzerinde durmayı beceren, eğitimli ‘’Meslek Elemanları’’ yetiştirmektir. Bunun yanı sıra iş dünyasının aradığı vasıflarda donanımlı meslek elemanı yetiştirmeyi de hedefliyoruz” dedi.

2 yıllık bir eğitim-öğretim veren Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulunun 13 programına bu yıl toplamda 610 genel kontenjan ayrılmıştır. Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu hakkında daha ayrıntılı bilgi için Yüksekokulumuzun internet sitesi http://sbmyo.adiyaman.edu.tr/ adresi ziyaret edilebilir.