Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. GÖNÜLLÜ TRT GAP Diyarbakır Radyosunun Konuğu Oldu

14.9.2017

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ, TRT GAP Diyarbakır Radyosu'nda yayınlanan "Yöremizden" adlı programın canlı yayınına katılarak, Üniversitemizdeki gelişmeleri dinleyicilerle paylaştı.

Vali Halil IŞIK Güzel Sanatlar Galerisi'nde canlı olarak yayınlanan programda TRT GAP Diyarbakır Radyosu sunucusu Mustafa YALIN’ın konuğu olan Rektör Prof. Dr. GÖNÜLLÜ, Adıyaman ve Üniversitemizin gelişimi, Üniversitemizin sosyal hayata ve eğitime katkısı ile ilin gelişimi için gerekli çalışmalardan bahsetti.

“Sadece Üniversite Değil, Bu İlde Turizm, Tarım ve Sanayi’de Gelişmelidir”

Adıyaman’ın zor bir coğrafyada yer aldığını belirten Prof. Dr. GÖNÜLLÜ, sadece üniversitenin değil Adıyaman’da tarım, turizm, ticaret ve sanayinin de gelişmesi gerektiğini söyledi. Bir ilin gelişmesi için sadece bir tarafın değil tüm tarafların gelişmesi ve ileriye doğru uzun vadeli adımlar atılması gerektiğini belirten Prof. Dr. GÖNÜLLÜ; “Adıyaman’ımızın gelişmesi ve insanların sosyal hayatta daha etkin bir rol üstlenmesi için herkes taşın altına elini koymalıdır ” dedi.

“Üniversitemizin Gelişmişliği Gözler Önünde”

Üniversitemizin gelişim sürecini değerlendiren Prof. Dr. GÖNÜLLÜ; “2006 yılında kurulan üniversitemiz hâlihazırda 13 fakülte, 1 konservatuvar, 3 enstitü, 3 yüksekokul, 6 meslek yüksekokulu ve 13 merkezi olan bir üniversitedir. Bizden 40 yıl önce kurulan üniversitelerle aynı ayarda görünüyoruz. 20 bini aşkın öğrenci sayısına ulaştık. Özellikle uygulama ve araştırma merkezlerine önem veriyoruz. Önemli akademik araçlardır bunlar. Kent Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezimiz ile Kent Müzesi kuruyoruz. Müzemizde Adıyaman kültürünü geleceğe taşıyacak gerek objeler gerekse de yazılar olacak. Adıyaman kültürünü geleceğe taşıyacak bütün çalışmalar orada olacaktır” dedi.

“Üniversitemizin Kapalı Alanı 6 Yılda 7 Katına Çıkmıştır”

Kapalı alanlar ile ilgili olarak üniversitemizin çağ atladığını ve büyük gelişim içerisinde olduğunu belirten Prof. Dr. GÖNÜLLÜ; “600 dönüm alanımız vardı. En az 1000 dönüm olması gerekiyordu üniversite yerleşkesinin. Bu rakamı az bulunca kamulaştırma yoluna gittik. 2011’de 33 bin 534 metrekare kapalı alanda eğitim-öğretim ve sosyal faaliyetler yapılıyordu. İnşaatlar yüzde 10’larda, 20’lerdeydi. Bugün 220 bin metrekare üzerinde kapalı alan yerimiz var. Yaklaşık yedi katına çıktık. Bu sene Eğitim Fakültesinin 2. binasını hizmete sunduk. Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu binasını da hizmete sokacağız. Deney Hayvanları Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezi de binasıyla birlikte neredeyse hazır. Bu merkez ile birlikte akademisyenlerimiz bilimsel çalışmalar yaparken deney hayvanları üzerindeki çalışmalar için başka üniversitelere gitmek zorunda kalmayacaklar” dedi.

“Her şey Evlatlarımız İçin”

Gerek öğrenci gerekse de akademisyen ve idari çalışanların üniversite içerisinde huzur içerisinde işini yapması için çevre düzenlemesinin büyük önem arz ettiğini belirten Prof. Dr. GÖNÜLLÜ; “Çimlenmiş alan miktarı 12 dönüm iken şimdi 68 dönüme çıkmıştır. İnsanlar tabiat ile iç içe olursa daha mutlu oluyorlar. Bunu öğrenci ve çalışana sorarsanız zaten cevaplayacaklardır. Ağaç sayısı bin 300’den 31 bin’i aştı. Ağaçlık alan da 10 dönümden 201 dönüme çıktı. Sosyal alanlar da 6 bin metrekare iken 29 bin 307 metrekareye ulaştı” dedi.

“Şampiyonlar Yetiştiriyoruz”

Üniversitemizin eğitim-öğretimin yanı sıra sportif alanda da çağ atladığını belirten Prof. Dr. GÖNÜLLÜ; “Spor ile ilgili olarak 4 yıl önce ilk öğrencilerimizi almıştık. Kapalı spor salonunun ardından yüzme havuzu, atletizm alanı olan bir stadyum yaptık. Hep işi zor tarafından aldık. Bu stadyum Uluslararası Atletizm Federasyonu (UAF) tarafından incelendi ve bize uluslararası müsabakaların yapılabileceğine dair sertifika verdiler. Spor anlamında çok güzel başarılar elde etti öğrencilerimiz. Futbol, hentbol, voleybol, kickbox ve halter gibi alanlarda güzel başarılar elde ettik. Türkiye şampiyonlukları alıyoruz. Bu bizim sporcu alırken göstermiş olduğumuz hassasiyetle oldu. Gerçek sporcuları alıyoruz. Antrenörlük Bölümü de açtık bunun yanı sıra. Öğrenci sayımız da artmış oldu ve başarılar da ardı ardına geldi” diye konuştu.

Adıyaman’da oluşan huzur ortamına da değinen Prof. Dr. GÖNÜLLÜ, "Yöremizden" adlı canlı yayın programını Adıyaman’da gerçekleştiren TRT GAP Diyarbakır Radyosu Müdürü Fatih YILMAZ ve ve ekibine teşekkür etti. TRT GAP Diyarbakır Radyosu Müdürü Fatih YILMAZ da canlı yayın programına konuk olan Prof. Dr. GÖNÜLLÜ’ye teşekkür ederek nostaljik bir radyo takdim etti.