Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. GÖNÜLLÜ Merkez Külliyede İncelemelerde Bulundu

18.9.2017

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ yeni eğitim-öğretim yılı başlangıcında Üniversitemiz Merkez Külliyesi içerisinde inşaatı devam eden binaları gezerek incelemelerde bulundu.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ, beraberinde Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan SOLMAZ, Prof. Dr. Ali AYDIN, Üniversitemiz Genel Sekreteri Doç. Dr. Mehmet KAYGUSUZOĞLU ile birlikte Eğitim Fakültesi Ek Binası, Mühendislik Fakültesi Binası ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu binalarını inceledi.

Prof. Dr. GÖNÜLLÜ, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Mustafa EZİCİ’den inşaatlar ile ilgili bilgi alırken, eksik gördüğü yerlere de müdahale etmeyi ihmal etmedi. İnceleme sonrasında kısa bir açıklama yapan Rektör Prof. Dr. GÖNÜLLÜ, çalışmalarının devam ettiğini ifade ederek Adıyaman’ın Üniversitesi ADYÜ'nün gelişmeye ve büyümeye devam ettiğini söyledi.

Eğitim Fakültesi Ek Binası Hizmete Giriyor

Üniversitemiz Merkez Külliyesi içerisinde inşa edilen Eğitim Fakültesi Ek Binası, 2017-2018 eğitim-öğretim yılında hizmete giriyor. Yeni bina 6 bin 940 metrekare alana 3 katlı olarak inşa edildi.

İnşaat çalışmalarının bittiği binada 15'i büyük, 3'ü küçük 18 sınıf, 1'i fizik, 1'i kimya, 1'i bilgisayar olmak üzere 3 laboratuvar, 1 okuma salonu, 1 drama salonu, 1 engelli uygulama sınıfı, 1 resim atölyesi, 1 müzik atölyesi, 2 bireysel ve grup psikolojik danışmanlık ve rehberlik odası, 27 akademisyen odası ile 3 idari çalışan odası bulunuyor. Binada bunların yanı sıra bay-bayan mescit, güvenlik odası, kantin, sığınak ve depo gibi muhtelif kullanım alanları da yer alıyor.

Mühendislik Fakültesi Kantin ve Yemekhane İnşaatı Devam Ediyor

Mühendislik Fakültesinin hemen arkasında toplamda 538 metrekare kapalı alana sahip olacak olan çelik konstrüksiyonlu yemekhane ve kantin binası inşası da devam ediyor. Mühendislik Fakültesi binasına uygun cephe kaplaması kullanılan yapıda 230 metrekare yemekhane ve 173 metrekare kantin alanı, ayrıca mutfak, depo alanları ve tuvaletler bulunuyor.

Eski Sağlık Yüksekokulu Yeni Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu

Sağlık Yüksekokulu mevcut yerinden taşınarak yeni eğitim-öğretim yılından itibaren Mühendislik Fakültesi binası içerisinde hizmet verecek. Sağlık Yüksekokulundan boşalan binaya ise yeni eğitim-öğretim yılından itibaren Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu binası içerisinde bulunan Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu taşınarak hizmet vermeye başlayacak. Böylelikle bu akademik birimlerimiz daha geniş ve ferah ortamlarda eğitim-öğretim hizmeti verebilecekler.

Prof. Dr. GÖNÜLLÜ: “Üniversitemiz Geleceğe Işık Tutmaya Devam Edecek”

Prof. Dr. GÖNÜLLÜ yapılan binaların modern fiziki koşulları ve verdiği eğitimle üniversitemizin geleceğe ışık tutmaya devam edeceğini, gelecek nesilleri en iyi koşullarda geleceğe hazırlamaya devam edeceklerini belirterek “İnşallah evlatlarımız yeni eğitim-öğretim yılında çağ atlamış, eğitim anlamında kendini geliştirmiş ve gelişimini tamamlamak üzere olan bir üniversitede eğitim alacaklar” dedi.