Üniversitemiz Ortak Proje İle Yeni Yetenekleri Bulacak

5.6.2017

Üniversitemiz ile İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ortak yürüttüğü “Adıyaman ili Sportif Yetenek Taraması” adlı proje hayata geçirildi.

Koordinatörlüğünü Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Fatih MURATHAN’ın yaptığı proje kapsamında ilimizdeki spora yetenekli gençler keşfedilecek.

“Sportif Yetenek Taraması” projesi kapsamında yetenek avı Adıyaman Altınşehir İlkokulunda başlarken, öğrenci ve ailelerinin projeye yoğun ilgi gösterdi. İlkokul 4. Sınıf öğrencilerinin antropometrik ölçümleri yanında temel motorik özellikleri de araştırıldı.

Proje ile ilgili açıklama yapan Koordinatör Yrd. Doç. Dr. Fatih MURATHAN: “Proje kapsamında öğrencilerin yeteneklerini keşfetmek adına çeşitli testler ve ölçümler gerçekleştiriyoruz. Üniversitemiz ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün birlikte yürüttüğü proje, Adıyaman'da yeni sportif yeteneklerin ortaya çıkartılmasının yanı sıra öğrencilerin hareketli ve sağlıklı bir yaşama özendirilmesinde büyük rol oynayacak" dedi.