Üniversitemiz Kütüphanesi Yeni Projeler İle Ülke Geneline Ulaşıyor

13.6.2017

Üniversitemiz bünyesinde faaliyet gösteren Merkez Kütüphanesi, KİTS (Kütüphaneler Arası İşbirliği Takip Sistemi) olan TÜBİTAK’ın ULAKBİM veri tabanı sistemi TÜBESS( Türkiye Belge Sağlama Sistemi) ile birlikte tüm ülkeye anında erişim şansını yakaladı.

KİTS (Kütüphaneler Arası İşbirliği Takip Sistemi) sayesinde kendi bünyesinde olmayan herhangi bir kitabı başka bir üniversitenin kütüphanesinden temin etme şansı veren kütüphanemiz, ayrıca TÜBİTAK’ın ULAKBİM veri tabanı sistemi ve TÜBESS( Türkiye Belge Sağlama Sistemi) ile de ülke genelindeki tüm tezlere ulaşabilme imkânı sağlıyor.

Bunların yanı sıra kütüphanemiz okuyucularına 10 bin 664 elektronik dergiyi, 706 ansiklopediyi ve 465 sözlüğü okuma imkânı sunuyor. Bunun yanında 4 basılı dergi ve 5 yerel gazete aboneliği ile  hizmet veriyor. Her yıl olduğu gibi 2017-2018 eğitim öğretim yılının başlangıcında üniversitemize kayıt yaptıran öğrencilere oryantasyon eğitimi verecek olan kütüphanemizde hazırlıklar da devam ediyor.

Kitap ve e-kitap sayısı her geçen yıl artan kütüphanemizde hâlihazırda 86 bin 710 kitap, 100 bin’in üzerinde ise e-kitap okuyucuları bekliyor.

2006 yılında kurulan üniversitemiz Kütüphanesi 2017 yılı içerisinde yapılacak ihale ile 18 bin 135 kitap alımı yapmayı planlarken basılı kitap sayısını da 100 bin’in üzerine çıkarmayı hedefliyor. Üniversitemizdeki 8 bin 509 öğrenci tarafından 1 Ocak 2016 tarihi itibari ile kütüphanemizden 61 bin 445 kitap ödünç alınırken, kütüphaneye kayıtlı üye sayısının 17 bin 732'ye çıktığı öğrenildi.

Gerek öğretim üyelerimizin gerekse de öğrencilerin bilimsel çalışmalarına temel oluşturacak ve araştırmalarına destek olacak yayınları ile kütüphanemiz yaz sezonu için hafta içi 08.00-17:00 saatleri arasında kitapseverleri bekliyor.