Üniversitemiz Kâhta Meslek Yüksekokulu 405 Yeni Öğrencisini Bekliyor

25.7.2017

Üniversitemiz Kâhta Meslek Yüksekokulu (KMYO) bünyesindeki 8 bölümdeki 12 program ile 2017-2018 eğitim-öğretim yılına hazır. 4 doçent, 14 yardımcı doçent, 17 öğretim görevlisi ve 3 okutman ile eğitime devam eden Kâhta Meslek Yüksekokuluna bu yıl 405 öğrenci alınacak.

Mevcut 1270 öğrenci ve yeni kayıt yaptıracak olan 405 öğrenci ile toplamda 1700 civarında öğrenciye ev sahipliği yapacak olan Kâhta Meslek Yüksekokulu öğrencilere evrensel nitelikte bilgi ve teknolojiyi öğretmek istiyor.

Yeni eğitim-öğretim dönemi öncesi açıklamalarda bulunan Kâhta Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. İlkan Ali OLGUNOĞLU; "Yüksekokulumuzda aktif olarak hâlihazırda 8 bölümümüz ve bu bölümlerde 12 programımız var. Bahçe Tarımı, Bankacılık ve Sigortacılık, Bilgisayar Programcılığı, Harita ve Kadastro, Laborant ve Veteriner Sağlık, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, Organik Tarım, Tarla Bitkileri, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler, Turizm ve Otel İşletmeciliği, Turizm ve Seyahat Hizmetleri gibi programlarımız var. Sayı ve kalite olarak Türkiye’de bulunan Meslek Yüksekokullarından çok daha ilerideyiz. 4 doçent, 14 yardımcı doçent, 17 öğretim görevlisi ve 3 okutman olmak üzere toplamda 38 akademisyenimiz var. Bu yıl 270 mezun verdik. Hâlihazırda 1270 öğrencimiz var. Yeni dönemde 405 öğrenci daha bekliyoruz ki toplamda 1700 öğrenci sayısına ulaşacağız.

“Amacımız Donanımlı Öğrenci Yetiştirmek”

Amaçlarının donanımlı öğrenciler yetiştirmek olduğunu belirten Doç. Dr. OLGUNOĞLU; “İlimiz ve bölgemizde üniversite-sanayi-halk işbirliğini sağlamada öncülük eden, Türkiye’deki Meslek Yüksekokulları arasında ilk sıralarda yer alan, öğrencilere evrensel nitelikte bilgi ve teknolojiyi öğretmeyi amaçlıyoruz. Bunun yanı sıra dinamik, özgür düşünen, kendine güvenen, sorumluluk sahibi gençler yetiştirmek istiyoruz. Eğitim-öğretim ve araştırma-geliştirme faaliyetlerinin yanı sıra topluma hizmet ve öncülük etmek; katılımcı, paylaşımcı ve takım çalışmasına dayalı kurumsal kimlik ile bilim dünyasına ve bulunduğumuz yöreye hizmet etmeyi hedefliyoruz.” dedi.

2 yıllık eğitim-öğretim veren Üniversitemiz Kâhta Meslek Yüksekokulunun bu yıl 11 programına toplamda 405 genel kontenjan ayrılmıştır. Üniversitemiz Kâhta Meslek Yüksekokulu hakkında daha ayrıntılı bilgi için Yüksekokulumuzun internet sitesi http://kmyo.adiyaman.edu.tr/ adresi ziyaret edilebilir.