Üniversitemiz ile Almanya Arasında Kültür Bağı

12.5.2017

Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi ile Hochschule Für Bildende Künste Üniversiteleri arasında gerçekleştirilen Kültür Etkileşimi Projesi kapsamında Türk ve Alman öğrenciler tarafından seramik ve cam sergisi açıldı.

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu bahçesinde açılışı yapılan sergiye Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ, Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Seyit TEMİR, Prof. Dr. Hasan SOLMAZ, Prof. Dr. Ali AYDIN, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Nurullah ATALAY, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Tanju TEKER, üniversitemizin akademik personeli ve öğrenciler katıldılar.

Türk ve Alman öğrencilerin birbirlerinin tarih ve kültürlerini öğrenmesi amacıyla gerçekleştirilen proje kapsamında önce Üniversitemiz öğrencileri ve öğretim üyeleri Almanya’nın Braunschweıg kentinin yolunu tutarken, projenin ikinci yani Türkiye ayağında ise Alman öğrenciler Adıyaman’ı ziyaret ettiler. Türkiye ayağı kapsamında ise Almanya’dan gelen öğrenciler tarafından cam ve seramik çalışmaları yapılırken, Adıyaman'ın tarihi dokusunu yansıtan Nemrut Dağı, Perre Antik Kenti, Cendere Köprüsü gibi tarihi mekanlar cam ve seramikler üzerine resmedildi. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ sergiyi inceleyerek emeği geçenlere teşekkür etti ve Alman öğrenciler ile bir süre sohbet etti.