Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsünde Görev Değişikliği

21.9.2017

Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü görev süresi sona eren Prof. Dr. Ramazan GÜRBÜZ'den boşalan göreve Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Refet KARADAĞ atandı.

Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğünde gerçekleştirilen görev teslim törenine Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyit TEMİR ve Genel Sekreter Doç. Dr. Mehmet KAYGUSUZOĞLU da katıldı.

Müdürlük görevini Prof. Dr. KARADAĞ’a devreden Prof. Dr. GÜRBÜZ, görev süresi boyunca kendisine inanıp güvenenlerin yüzünü kara çıkarmamak adına emek sarf ettiğini belirterek Prof. Dr. KARADAĞ’a yeni görevinde başarılar diledi. Prof. Dr. KARADAĞ da Prof. Dr. GÜRBÜZ’e emeklerinden dolayı teşekkür ederek, kendisine olan güveni boşa çıkarmamaya çalışacağının altını çizdi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ ise enstitülerin; bilimsel çalışmaların gerçekleştirildiği, geleceğin bilim insanlarının ve akademisyenlerinin yetiştirildiği, bu sayede ülkelerin uluslararası alanda tanınırlığının artırılmasına büyük katkısı olan bilim yuvaları olarak tanımlandığını söyledi.

Prof. Dr. GÖNÜLLÜ; “Yapılan değişiklik bir bayrak yarışı, bayrak değişimidir. Bizler lisansüstü eğitimi çok önemsiyoruz. Enstitüler üniversitelerin temel taşlarındandır. Araştırmacı, eğitimli insanlar buralarda yetişiyor. Adıyaman Üniversitesinin lisans kadar lisansüstü çalışmalarının da odağı bir üniversite olması gayesiyle çalışmamız gerekiyor. Ben yeni görevinde Prof. Dr. Refet KARADAĞ’a ve emeklerinden dolayı Prof. Dr. Ramazan GÜRBÜZ’e teşekkür ediyorum. İnşallah başarılarımız artarak devam edecektir” dedi.