Üniversitemiz Eczacılık Fakültesi Yeni Dönemde de İddialı

21.7.2017

Üniversitemiz bünyesinde yer alan Eczacılık Fakültesinin kapıları yeni eğitim-öğretim yılında iyi bir eczacı olmak isteyen öğrencilere sonuna kadar açık.

2015-2016 eğitim öğretim yılında öğrenci almaya başlayan ve kısa sürede göstermiş olduğu başarıyla kendisinden önce farklı üniversitelerde kurulan birçok fakülteye eğitim anlamında fark atan Üniversitemiz Eczacılık Fakültesi yeni dönemde 64 öğrenciye eğitim sunmayı planlıyor. Kadrosundaki 4 profesör, 2 doçent, 9 yardımcı doçent ile en iyi eğitimi vermek adına çalışmalar yapan Eczacılık Fakültesi, doküman ve laboratuvar anlamında da oldukça iddialı.

“Öğrencilerimize Almaları Gereken Tüm Bilgileri Vermek İçin Canla Başla Çalışıyoruz”

Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İdris TÜREL, Eczacılık Fakültesi ile ilgili bilgiler vererek, akademik kadro, öğrenci sayısı, doküman ve laboratuvarlar hakkında konuştu.

Prof. Dr. TÜREL: “2015-2016 eğitim öğretim yılında öğrenci almaya başladık. Fakültemize öğrenci almak için rekor denebilecek bir hazırlık süreci geçirdik. Şu an öğrencilerimiz 3. sınıfa geçmiş durumdalar. 2017-2018’de 1. sınıf öğrencilerimiz gelecek. İlk yıl 62 öğrenci ile eğitim öğretime başladık. Yatay geçişle birlikte öğrenci sayımız arttı. Şu anda 2. sınıfta 67, 3. sınıfta 69 öğrencimiz var. 2017-2018 eğitim-öğretim yılında ise 60'ı genel kontenjan, 2'si okul birincisi kontenjanı ve 2'de yabancı uyruklu kontenjan olmak üzere toplam 64 öğrenci kontenjanımız var. Tabi yatay geçişle birlikte bu sayı artacaktır. Fakültemizde 3 profesör, 4 doçent, 9 yardımcı doçent mevcut. Yeni açılan bir fakülteye göre iyi durumdayız." dedi.

“Kadromuz Genişleyecek”

“11 tane farklı fakültede doktora yapan arkadaşlarımız var. Bunlar da bize katıldıktan sonra daha da güçlü olacağız” diyen Prof. Dr. İdris TÜREL: “Şu an için de öğrencilerimiz bizlere rahat bir şekilde ulaşabiliyorlar. Fakat uygulama açısından düşünüldüğünde biz de öğrencilerimizi en iyi şekilde yetiştirebilmek için laboratuvar anlamında almaları gereken bütün bilgiyi almaları için bütün desteği ve katkıyı sağlıyoruz. Üniversite yönetimi de buna çok önem veriyor. Buna çok dikkat ediyoruz. Öğretim üyelerimiz de hakikaten canla başla en iyi şekilde öğrenci yetiştirmek için laboratuvar uygulamalarında çok titiz çalışıyorlar. Bizde uygulama derslerini de hocalar öğrencilerle birlikte yapıyorlar. Bu da büyük bir avantaj. Çünkü normalde bunu öğretim yardımcıları yapar. Bizler birebir yapıyoruz. Arkadaşlarıma özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

“Ezbere Dayalı Eğitim, Eğitim Değildir”

“Mesleğimizde iyi olmak istiyorsak öğrenmeliyiz, ezber yapmamalıyız” diyen Prof. Dr. TÜREL “Fakültemize gelen öğrenciler inşallah kendileri görecekler farkımızı. Burada eğitim öğretimin nasıl olduğunu öğrendikten sonra öğrenciler tercihlerini yapabilirler. Benim öğrencilere tavsiyem şudur; öncelikle hangi alanda çalışmak istiyorlarsa o alanda tercih yapmalarını öneririm. Ben bir yönetici olarak Eczacılık Fakültesinden mezun olacak arkadaşlar için istihdam alanında kendilerine yer bulabileceklerini düşünüyorum. Sanayi alanında, hastanelerde, Sağlık Bakanlığına bağlı birimlerde ve eczane gibi alanlarda mezunlar iş bulabilecekler. Sağlıkta iş kaygısı olmaz ama öğrencilerimizin kendilerini çok iyi yetiştirmesi gerekiyor. Sağlık, saygınlığı yüksek bir iş olmasının yanı sıra sıfır hata isteyen bir alandır. Çünkü sağlık her şeyden önemlidir. Mesleğimizde iyi olmak istiyorsak öğrenmeliyiz, ezber yapmamalıyız. Ben şimdiden tüm öğrencilere başarılar dilerim.” dedi.

5 yıllık bir eğitim-öğretim veren Eczacılık Fakültesi programına bu yıl MF-3 puan türünden toplamda 60 kişilik genel kontenjan ayrılmıştır. Eczacılık Fakültesi ve Bölümleri hakkında daha ayrıntılı bilgi için Fakültenin internet sitesi http://eczacilik.adiyaman.edu.tr/ adresi ziyaret edilebilir.