Üniversitemiz Diyabetli Çocuklar İçin “Diyabetli Gençlik Kampı” Düzenledi

4.10.2017

Üniversitemiz Sağlık Yüksekokulu, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ile Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Endokrinoloji Bölümü ortaklaşa olarak Tip 1 Diyabet hastası 20 çocuk için “1. Diyabetli Gençlik Kampı” düzenledi.

Üniversitemiz Turizm Uygulama Otelinde organize edilen etkinlik kapsamında diyabetli çocuklara diyabet ile baş etme ve yönetme eğitimleri verildi. Eğitim sonrası çocuklara Üniversitemiz Merkez Külliyesi tanıtım turu düzenlendi.

Kamp kapsamında Üniversitemiz Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunda Seramik Eğitimi ve Gençlik Müdürlüğü bünyesinde Bocce ve Okçuluk eğitimleri ile ilgili bilgiler verildi. Ayrıca çocuklar arasında Üniversitemiz Merkez Külliyesinde futbol ve uzun atlama müsabakaları yapılırken Üniversitemiz Devlet Konservatuvarı öğrencileri tarafından da diyabetli çocuklara canlı müzik dinletisi gerçekleştirildi.

Kamp Koordinatörü Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü Öğretim Görevlisi Sema İÇEL, etkinlikle ilgili olarak yaptığı açıklamada "Diyabet kampını düzenlerken diyabetli çocukların başka diyabetli çocuklar ile tanışıp arkadaşlık kurmasını, diyabetle ilişkili deneyimlerini karşılaştırmalarını sağlamak ve böylece yalnızlık hislerini azaltmak, kendi kendine diyabet bakımı konusunda çocukları daha güvenli, sorumlu ve becerikli hâle getirmek, depresyon ve kaygılarını azaltmak ile gelecek günler konusunda daha pozitif olmalarını sağlamayı amaçlıyoruz." dedi.

Kamp etkinliğinde emeği geçenlere teşekkür eden Öğr. Gör. Sema İÇEL, "Kampın düzenlenmesi için desteklerinden dolayı başta Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ olmak üzere Rektör Yardımcımız ve Yüksekokul Müdürümüz Prof. Dr. Ali AYDIN’a, Üniversitemiz Genel Sekreteri Doç. Dr. Mehmet KAYGUSUZOĞLU’na, Turizm Uygulama Oteli personeline ve katkılarından dolayı SHN Oto Kiralama ve İstanbul Eczanesine teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Kampın kapanış ve sertifika programına katılan Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ali AYDIN ise organizasyonu gerçekleştiren Sağlık Yüksekokulundan Öğr. Gör Sema İÇEL, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulundan Öğr. Gör. Yasin İÇEL, Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Endokrinoloji Bölümünden Uzm. Dr. Semih BOLU ve Hemşire Elif ÖLÇER’e teşekkür ederek katılımlarından dolayı diyabetli çocuklara ve ailelerine teşekkür etti.

Prof. Dr. AYDIN; "Üniversitemizin toplumumuzun bilinçlenmesi ve gelişimi için bu ve benzeri sosyal içerikli programların düzenlenmesine her zaman destek vereceğiz. Burada Tip 1 Diyabetli evlatlarımızı ağırlamanın mutluluğunu yaşadık. Bundan sonra da güzel etkinliklere imza atacağımızı düşünüyorum." şeklinde konuştu.