Üniversitemiz Devlet Konservatuvarı Yetenekli Öğrencileri Bekliyor

23.6.2017

Türkiye’nin önde gelen eğitim kurumları arasında yer alan Üniversitemiz Devlet Konservatuvarı, yeni eğitim öğretim dönemi için yetenekli öğrencileri arıyor.

Her yıl yetenekli öğrencileri bünyesine katan Devlet Konservatuvarı, 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı için 15-16 Ağustos tarihleri arasında Müzik ve Sahne Sanatları ile Müzikoloji Lisans Devresi ‘ne öğrenci alımıyla ilgili Özel Yetenek ve Performans Sınavları düzenliyor.

Önceki yıl bünyesinde 11 öğrenci barındıran Devlet Konservatuvarı bu yıl bu rakamı 20’ye çıkarmayı hedefliyor. Keman, Violensel, Piyano ve bağlama gibi enstrümanlara yeteneği olan öğrencileri bünyesine katmak isteyen Devlet Konservatuvarı müziksel işitme, yazma ve algılama test sınavı ve müzikoloji alan bilgisi sınavı olarak toplu bir yetenek sınavı yapacak.

Özel yetenek sınavları ve devlet konservatuvarı ile ilgili bilgi veren Konservatuvar Müdürü Yrd. Doç. Dr. Barış TOPTAŞ, şöyle konuştu:

"Geleceğin sanatçıları, sahneye ilk adımlarını konservatuvarlarda atıyor. Çocuklarının yetenekli olduğunu düşünen tüm velilerin, yapılan özel yetenek sınavı için onlara destek vermesini istiyoruz. 2017-2018 Eğitim Öğretim dönemi için düzenlenecek özel yetenek sınavlarında öğrenci kontenjanları geçen yıllara göre arttı. 11 olan syaı 20’ye yükselecek. Adıyaman gerçekten huzurlu ve güzel bir il. B unun yanı sıra her üniversitede olmayan piyano çalışma laboratuvarımız mevcut. Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ’nün üniversitemizin her alanında olduğu gibi sanata verdiği destekle önümüzdeki dönemin hazırlıklarını tamamladık, tüm kadro yeni gelecek öğrencilerimizi bekliyoruz."

Yetenekli gençlerin mutlaka bu sınavlara katılması gerektiğini anlatan Yrd. Doç. Dr. TOPTAŞ, sınavlarla ilgili daha detaylı bilginin üniversitemiz web sayfasından edinilebileceğini belirtti.