Üniversitemiz Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Etkinlikleri Haftası Coşkulu Başladı

19.4.2017

Üniversitemizin kuruluşunun 11. yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde organize edilen ve bir gelenek hâline gelen Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Etkinlikleri Haftası coşkulu başladı. Geniş bir katılımla başlayan Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Etkinlikleri Haftası etkinliklerinin açılış programı Üniversitemiz Rektörlük Konferans Salonunda yapıldı.

Açılış törenine Vali Yardımcısı Yusuf ÖZDEMİR, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ, Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Seyit TEMİR, Prof. Dr. Hasan SOLMAZ, Prof. Dr. Ali AYDIN, Besni Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa ÖZTÜRK, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Halil TUĞLUK, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat PALA, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramilya YARULLİNA YILDIRIM, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Tanju TEKER, Besni Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mücahit ÇELİK, Adıyaman'daki Mor Petrus ve Mor Pavlus Kilisesi Bölge Metropoliti Mor Grigoryos Melki ÜREK, Üniversitemiz akademik ve idari çalışanları ile öğrenciler katıldılar.

“Geride Kalan 10 Yılda Çok İş Yaptık”

Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Etkinlikleri Haftasının açılış konuşmasını yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ, bir gelenek hâline gelen Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Etkinlikleri haftasının güzel görüntülere sahne olmasını temenni ettiğini belirtti.

Rektör Prof. Dr. GÖNÜLLÜ konuşmasında, üniversitenin belirli bir zaman diliminde önemli başarılar elde ettiğini, gerek eğitimsel, gerek altyapı ve üstyapısıyla gerekse de sosyal alanlar ile ilgili kayda değer çalışmalara imza atıldığını söyledi.

Rektör Prof. Dr. GÖNÜLLÜ sözlerine şöyle devam etti: “11 yılı geride bırakmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 11. yılda burada olmak bize nasip oldu. Geride kalan 10 yılda çok iş yaptık. Yapısal anlamda, inşaat anlamında ve sosyal alanlar anlamında. 33 bin metrekare kapalı alandan 215 bin kapalı alana kadar büyüdük. Eğitim Fakültesi ek binamız beş yıldızlı oteli andırırken, üst tarafta teknik kampüs dediğimiz alanda Mühendislik Fakültesi yapıldı, tamamlandı, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu binasının bitimi için geri sayıyoruz. Şimdi de orada Mühendislik Fakültesi ve Teknik Bilimler Meslek Yükseokulunun ortaklaşa kullanabileceği fabrika büyüklüğünde laboratuvarların yapımını planlıyoruz.”

“Beşeri Sermayemizi En İyi Şekilde Kullanmalıyız”

“Bilindiği gibi birçok programda bizden 20 sene 30 sene önce kurulan üniversitelerden daha yüksek bir puanla öğrenci alıyoruz” diyen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ “Biz üniversitemizin mevzuatı gereği öğrencilerimizi hayata sıkı bir eğitim ile hazırlıyoruz. Bu şekilde geleceğe daha hızlı ve doğru adımlar atılmasını bekliyoruz öğrencilerimizden. Gelecek nesil her ne kadar rahat bir nesil olarak görünse de insanın en iyi şekilde yetişmesi, ilim irfan sahibi bilgili kişiler olması gerektiğine inanıyoruz. Bu anlamda sadece üniversiteler değil tüm Sivil Toplum Kuruluşlarının üzerine yük biniyor. Adıyaman bilindiği gibi kapalı bir havzadır. Bizim amacımız beşeri sermayemizi en iyi şekilde kullanmaktır. Gelişmek için gelişimi isteyen insanlara ihtiyacımız var. Anadolu büyük bir sermaye ancak üzerinde çalışılması gereken bir sermayedir. Eğitim vermek gerekiyor. Zamanı iyi değerlendirmek ve yoldan çıkmamak için ilim ve bilim olmazsa olmazımız olmalıdır. Çünkü bizleri yoldan çıkarmak isteyen birileri her zaman var olacaktır” dedi.

“Bu Üniversitede 80 milyon İnsanın Hakkı Var”

“Bu Üniversitede 80 milyon insanın hakkı Var” diyen Rektör Prof. Dr. GÖNÜLLÜ, “Bu üniversite 2006’da açıldı ve şu an beş yıldızlı otel konforunda öğretim üyesi odalarımız var. Bu hem Sayın Cumhurbaşkanımızın hem de 80 milyon insanımızın alın teridir. Bu nedenle değerlerimize bakarken 80 milyon insanımız bizleri izliyormuş gibi sahip çıkacağız. Hayatta dürüst, sözünün eri, güvenilir insan olma yolunda adımlar atacağız” dedi.

“Kutlu Doğum Haftasının Ülkemize Huzur Getirmesini Temenni Ediyorum”

İçerisinde bulunduğumuz Kutlu Doğum Haftası’nın ilimize ve ülkemize barış, huzur ve mutluluk getirmesini temenni eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ, “Beş gün boyunca değerli hocalarımızın etkinlikleri olacaktır. Şimdiden tebrik ediyorum” diyerek sözlerine son verdi.

Devlet Konservatuvarı Öğretim Elemanları ve Öğrencilerinden Konser

Üniversitemizin kuruluşunun 11. yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde organize edilen ve bir gelenek hâline gelen Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Etkinlikleri Haftasının açılış programında konuşmaların ardından Devlet Konservatuvarı öğretim elemanları ve öğrenciler tarafından mini konser verildi. Türk Musikisinden örnekler sunulan konserde Dini Musiki ve Yabancı Müzik örnekleri de sergilendi.

Gençlik Meydanındaki Coşku Görülmeye Değer

Sabah açılış programının ardından dinleyiciler hep birlikte Gençlik meydanına geçti. Burada protokol tarafından Sanat Galerisindeki Güzel Sanatlar Fakültesi Sergisi ve Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle düzenlenen "40 Hadis 40 Çizgi Karikatür Sergisi"nin açılışı yapıldı. Ardından meydanda açılan Mühendislik Fakültesi Maket Gösterimi, Ebru Sergisi ve Ebru Performansı stantları ile Turizm Fakültesinin ve öğrenci topluluklarının açmış oldukları diğer stantlar katılımcılar tarafından gezildi.

Büyük coşkuya sahne olan etkinlikleri gezen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ ve beraberindeki heyet kermeslerden alışveriş yapıp, öğrencilerle sohbet ettiler.

Etkinlikler kapsamında bugün ayrıca "4. Adıyaman Üniversitesi Bilim, Kültür ve Sanat Sempozyumu", "Türkiye Turizm Stratejisi 2023 ve Gelecek Vizyonu Paneli", "İnternet ve Özgür Yazılım Konferansı" ile IV. Yaşam Turnuvası kapsamında Masa Tenisi ve Voleybol Final Müsabakaları gerçekleştirildi.