Üniversitemiz Besni Meslek Yüksekokulu 570 Yeni Öğrenci Alacak

25.7.2017

1997 yılında kurulan Üniversitemiz Besni Meslek Yüksekokulu (BMYO) yeni eğitim-öğretim yılında 7 bölümdeki 7 programa 560 öğrenci almaya hazırlanıyor. 1 doçent, 2 yardımcı doçent, 21 öğretim görevlisi ve 3 okutman olmak üzere toplam 27 akademisyen kadrosu ile yeni eğitim-öğretim dönemine hazırlanan BMYO bu yıl da mesleki ahlakla öğrenci yetiştirmeye devam edecek.

“Popüler Bölümlerimize İlgi Büyük”

2017-2018 eğitim-öğretim yılı öncesi beklentilerini dile getiren BMYO Müdürü Doç. Dr. Mücahit ÇELİK; "1997 yılında Gaziantep Üniversitesine bağlı olarak 3 Bölümle eğitim-öğretime başlayan Meslek Yüksekokulumuz, 2006 yılında kurulan Üniversitemizin kuruluş birimlerinden biri olmuştur. 1 doçent, 2 yardımcı doçent, 21 öğretim görevlisi ve 3 okutman olmak üzere toplamda 27 akademisyenimiz ile eğitim-öğretime devam ediyoruz. Toplamda 2102 öğrencimiz var. Bu yıl 7 Bölümümüzdeki mevcut 10 ön lisans programımıza toplamda 570 yeni öğrenci alacağız. Bankacılık ve Sigortacılık, Bilgi Yönetimi, Bilgisayar Programcılığı, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, İşletme Yönetimi, Mekatronik ve Muhasebe ve Vergi Uygulamaları programlarımız var. Bunlardan en popüler programlarımız Bankacılık ve Sigortacılık ile Mekatronik programlarımızdır. Bu programlarımıza ilgi oldukça fazla.” dedi.

“Mesleki Ahlaka ve Tecrübeye Sahip Bireyler Yetiştirmek Gayretindeyiz”

Mesleki ahlaka ve tecrübeye sahip bireyler yetiştirmeyi hedeflediklerini belirten Doç. Dr. ÇELİK; “Kendine inanan ve güvenen, uluslararası düzeyde teorik ve uygulamalı bilgi ile donatılmış, yaşadıkları çevrenin ekonomik ve kültürel gelişimine katkı sağlayabilecek, yüksek nitelikli, performanslı insan gücü yetiştirmek istiyoruz. İş dünyasının ihtiyaç duyduğu nitelikli, donanımlı insan kaynağı yetiştiren, mesleki eğitimin önemini kavratan mesleki eğitim ve teknolojideki gelişmeleri takip eden ve kullanan bir meslek yüksekokulu olmak istiyoruz. Amaçlarımızdan bir tanesi de evrensel değerleri temel alarak, insan odaklı bir yönetim anlayışı geliştirmek, bilimsel araştırma ve yayınlarla birlikte; çağdaş, kaliteli ve uygulamalı eğitim-öğretim ve idari hizmet anlayışıyla, ülkenin ihtiyaç duyduğu nitelikte bireyler yetiştirmektir. Bunun yanı sıra bölgenin ve ülkenin; sosyo-ekonomik ve kültürel gelişimine katkı sağlamak, kalite yönetim sistemi şartlarına uymak, etkinliğini sürekli iyileştirip geliştirerek, kaynakları en etkin ve verimli şekilde kullanarak değişimi gerçekleştirmek suretiyle; öğrenci ve personel memnuniyetini en üst düzeyde sağlamak, verilen hizmetlerin hedeflere uygunluğunu ölçerek sonuç odaklı olmasını sağlamak ve dünya standartlarını hedefleyerek tercih edilebilir saygın bir yüksekokul olmak istiyoruz.” dedi.

2 yıllık eğitim-öğretim veren Üniversitemiz Besni Meslek Yüksekokulunun bu yıl 10 programına toplamda 570 genel kontenjan ayrılmıştır. Üniversitemiz Besni Meslek Yüksekokulu hakkında daha ayrıntılı bilgi için Yüksekokulumuzun internet sitesi http://bmyo.adiyaman.edu.tr/ adresi ziyaret edilebilir.