Üniversitemiz Astronomi Topluluğundan Gökyüzü Gözlem Şenliği

15.11.2017

Üniversitemiz Astronomi Topluluğu tarafından tertip edilen Gökyüzü Gözlem Şenliği ile ay ve diğer gök cisimleri gözlemlendi.

Üniversitemiz Merkezi Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde çalışmalarını yürüten Gözlemevinden getirilen taşınabilir teleskop ile yapılan Gökyüzü Gözlem Şenliği, Üniversitemiz Merkez Külliyesi Gençlik Meydanında gerçekleştirildi.

Gözleme, Üniversitemiz akademik ve idari çalışanları ile öğrenciler katılırken, katılımcılar ay ve diğer gök cisimlerini gözlemleme imkânı buldular. Etkinlik hakkında konuşan Astronomi Topluluğu akademik danışmanı Doç. Dr. Eda SONBAŞ; "Üniversitemiz Gözlemevinde Türkiye'nin en büyük teleskoplarından biri olan ADYU60 teleskobumuzla uluslararası görevler dahilinde gökyüzünü gözlemlemekteyiz. Perdiyodik olarak üniversitemiz çalışanları, öğrencileri ve halkımıza açık olarak gerçekleştirdiğimiz gökyüzü gözlem şenlikleri ile de her kesimden insana gökyüzünün güzelliklerini görme imkânı sunmaya çalışıyoruz. Böylece şehrimizde astronomiye duyulan ilgiyi artırmaya gayret ediyoruz." dedi.