Üniversitemiz 15 Temmuz’da Meydanlara İndi

17.7.2017

“15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri kapsamında Üniversitemiz akademik ve idari çalışanları Milli iradeye ve demokrasiye sahip çıkmak adına Hükûmet Meydanı’ndaki demokrasi nöbetine katılarak darbe girişimini kınadılar.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ ve eşi Hanımefendi Necla GÖNÜLLÜ başta olmak üzere Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali AYDIN, Fakülte Dekanları, Yüksekokul Müdürleri ve İdari çalışanlarımız vatandaşlarla birlikte iki gün nöbet tuttular. İl protokolü ve Adıyamanlıların geniş katılımıyla gerçekleştirilen ve "Demokrasi Yürüyüşü” ile başlayan etkinlikler, Hükûmet Meydanında devam etti.

Etkinliklerin ilk gününde meydana kurulan platformda halkı selamlayan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ, vatandaşlarla selamlaştı. 15 Temmuz darbe gecesinde ilk resmi bildiriyi yayımlayan Üniversitenin Rektörü olan Prof. Dr. GÖNÜLLÜ ile vatandaşlar bol bol fotoğraf çektirerek, cesaretli örnek davranışından dolayı tebrik ettiler.

Sabahın ilk saatlerine kadar meydandaki yerini koruyan Prof. Dr. GÖNÜLLÜ ve Üniversitemiz çalışanları sabah namazını da vatandaşlar ile birlikte meydana serilen hasırların üzerinde eda etti.

Prof. Dr. GÖNÜLLÜ Halka Seslendi: “El Ele Verirsek Bize Kimse Diz Çöktüremez”

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ Demokrasi ve Milli Birlik Günü nöbetlerinin ikinci gününde Hükümet Konağı balkonundan halka hitap etti.

Meydanı dolduran vatandaşlara teşekkür ederek konuşmasına başlayan Prof. Dr. GÖNÜLLÜ, “Türkiye’nin seçilmiş, meşru Cumhurbaşkanını görevden uzaklaştırarak hayatına kastetmek, meşrû hükûmeti devirmeye çalışmak bu milletin kabul edeceği bir durum değildir. Darbenin yıllardır Devlet içerisine yerleşerek bütün kurumlara yayılan, devlet içinde ayrı bir devlet gibi örgütlenen bir şebekenin girişimi olduğu alenen ortaya çıkmıştır.

Cumhurbaşkanımız, meclisimiz, hükümetimiz, kahraman polisimiz ve ordumuzun emir ve komuta zincirine bağlı şerefli unsurları ve tüm milletimiz dirayetle bu kalkışmayı kısa zamanda durdurmuş, ülkeyi bir uçurumun kenarından döndürmüşlerdir. Bu konuda üniversitelerimiz de üzerine düşen görevi yerine getirmiştir. Bilindiği üzere 15 Temmuz gecesi ilk tepkiyi Üniversite ve Rektör olarak biz yaptık. Ne mutlu bize! Her zaman söylediğim gibi bu millet bu tür ayaklanmalara pabuç bırakmaz. Bizler el ele verdikçe birbirimizi sevdikçe kimse bizlere diz çöktüremez. İnşallah bu birlik ve beraberliğimiz ilelebet devam eder. Buraya gelerek milli iradenin en güzel örneğini sergileyen ve demokrasisine sahip çıkan tüm Adıyaman halkına şahsım ve kurumum adına teşekkür ediyorum” dedi.