Rektörümüz Prof. Dr. GÖNÜLLÜ 2017-2018 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Törenine Katıldı

26.9.2017

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN'ın ev sahipliğinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenen 2017-2018 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Törenine katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN'ın yanı sıra Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta SARAÇ, YÖK üyeleri, 181 Yükseköğretim Kurumunun Rektör ve Müdürleri ile akademisyenler ve öğrencilerin katıldığı 2017-2018 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Törenine Üniversitemizi temsilen Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ beraberinde Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Seyit TEMİR, Prof. Dr. Hasan SOLMAZ, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan GÜRBÜZ ve Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Halil TUĞLUK ile birlikte katıldı.

Yükseköğretime Geçiş Sınav Sisteminde Değişiklik

Yeni yapılacak düzenlemeyle Yükseköğretime Geçiş Sınav Sisteminde değişikliğe gidileceğini açıklayan Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta SARAÇ; "18 puan türünde azaltmaya gidiyoruz. Temel olarak sayısal, sözel, eşit ağırlık puan türleri olacak. Türkçe ve matematik, sınavın merkezi olacak. Milyonlarca öğrenci ve aileye belirtmek isterim ki asla tedirgin olmasınlar, sorular aynen eskisi gibi Milli Eğitim müfredatından olacak." dedi.

Prof. Dr. SARAÇ'ın ardından konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN; "Saygıdeğer hocalarım, sevgili öğrenciler sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. 2017-2018 Akademik Yılı'nın hayırlı olmasını diliyorum” diyerek sözlerine başladı.

"Eğitim Ve Kültürde Gelişme Sağlayamadık"

Cumhurbaşkanı ERDOĞAN, “YÖK'e iki yeni hedef açıklamak istiyorum” diyerek “Öğretmen yetiştiren programlarının geliştirilmesi bunlardan ilki. Öğretmen kalitesi meselenin önemli boyutlarından biri. Müfredattan ders kitaplarına, yüksek öğretime geçişe kadar eğitim ve öğretimde çözmemiz gereken pek çok sorun bulunuyor. Türkiye'de her alanda çok büyük reformalar imza attık. İki alanda arzu ettiğimiz gelişmeyi sağlayamadık. Bunlar eğitim-öğretim ve kültürdür.” dedi.

"En İyi Okul Eve En Yakın Olan Okuldur"

En iyi okulun eve en yakın okul olduğunu belirten Cumhurbaşkanı ERDOĞAN, TEOG ile ilgili görüşlerini de paylaştı.

ERDOĞAN; "Özel nitelikli okullar dışında lise eğitiminde ortalama standardı tutturduğumuzda hiçbir öğrencimizin böyle bir arayışı kalmayacaktır. Yavrularımızı sınav noktasındaki sıkıntılardan arındırmamız ve kendilerini derslerine yönlendirmemiz gerek. En iyi okul aslında evladımızın evine en yakın olan okuldur." dedi.

"İdealist Öğretmen Her Yer Yerde Göreve Hazırdır"

Türkiye’nin idealist öğretmenler ihtiyacı olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı ERDOĞAN, "Benim şu anda en çok mutlu olduğum, geçmiş dönemlerde olduğu gibi terörün ciddi manada azaldığıdır. Terör eylemleri çok çok düşmüş vaziyette, neredeyse sıfırlanma noktasına doğru geliyor. Bunu daha ileriye taşımamız lazım. Öğretmen adayı olan tüm evlatlarımıza sesleniyorum. Kurada Güneydoğu, Doğu Anadolu'dan bir il çıktı, gitmemek diye bir şey yok. 780 bin kilometrelik vatan toprağının her yerinde görev yapmaya hazır olan öğretmen idealist bir öğretmendir.” şeklinde konuştu.